آب آشامیدنی موجود در آب لوله کشی شهری کیفیت بالایی ندارد و دارای املاح و آلودگی هایی شامل کلر، نیترات، فلزات سنگین، زنگ لوله، شن و ماسه و... می باشد که در طولانی مدت باعث بیماری های فراوانی می شود.
مزایای دستگاه تصفیه آب خانگی
- تولید آب تصفیه شده با استاندارد جهانیبا ظرفیت ۱۸۰ تا ۲۰۰ لیتر در طول شبانه روز
- قابلیت نصب آسان در اماکن مختلف و تغییر دسترسی آسان و بیشتر به آب تصفیه شده و جایگزینی آن با آب بطری
- مدل های متنوع زیر سینکی و رو میزی
- جلوگیری از رسوب در کتری، چای و قهوه ساز، اتوی بخار و سماور
- تبدیل آب های لب شور به آب شیرین و گوارا توسط غشاهای اسمز معکوس
- اضافه شدن املاح مواد معدنی و کانی های مورد نیاز بدن به آب آشامیدنی، پس از تصفیه کامل آن
- قابلیت تولید حداکثر ۸ لیتر آب تصفیه شده در ۱ ساعت
- پیشگیری و رفع سنگ کلیه، انواع سرطان، بیماریهای گوارشی، عفونی، پوستی، عصبی و کلاً ۰۷۰/۰ بیماریها توسط دستگاه تصفیه آّب از بین می رود
- حذف میکروبها، ویروسها، انگل، و... رسوبات و املاح مضرو... به خاطر استفاده از تمام فیلترهای دقیق با آخرین تکنولوی در دستگاه تصفیه آب خانگی. تصفیه آب در آخرین نقطه شبکه لوله کشی در آشپزخانه و در هنگام مصرف بوده، بدین ترتیب مانع آلوده شدن دوباره آب توسط لوله های شهری و ساختمانی میشود.
در حالت کلی تصفیه آب به روش سیستم تبادل یونی صورت می پذیرد. دامنه کاربرد تکنولوژی تبادل یونی عبارت است از
- تولید آب بدون یون
- حذف سختی آب
- حذف کاتیونهای خارجی از آب
- حذف قلیائیت
- بازیابی مجدد آب در صنایع فلزی
- حذف نیترات و سولفات
- بازیابی و یا جداسازی مواد دارویی
- بازیابی فلزات با ارزش در صنایع فلزی
عملکرد کلی این دستگاه ها به این صورت است که ابتدا، املاح درشت فیزیکی که با چشم دیده میشوند مانند رسوبات کتری از آب حذف میشود، سپس کلر و دیگر املاح مضر آب که چشم انسان توانایی دیدن آنها را ندارد تصفیه میکند، به خواص آب شیرین کن خانگی میپردازد و بو و طعم آب را بهبود میبخشد. برخی از این دستگاه ها در مرحله آخر خاصیت یونیزه قلیایی کردن آب آشامیدنی را نیز دارند که در سلامتی انسان تاثیر بسزایی دارند.
تصفیه آب
آب آشامیدنی را در 6 مرحله تصفیه مینماید:
- فیلتر الیافی پلی پروپیلن، املاح درشت آب موجود در آب را که با چشم دیده می شوند مانند شن و ماسه و گل و لای تصفیه میکند..
- کربن اکتیوو کربن بلاک نام دارد به حذف کلر آب آشامیدنی می پردازد.
- فیلتر ممبران تصفیه آب، یک فیلتر بسیار ریزبافت است که تمام املاح مضر را تا ابعاد ۰,۰۰۰۱ میکرون ( یعنی ریزترین املاح مضر در آب ) مانند فلزات سنگین، نیترات ها، نیتریت ها، آرسنیک و آلودگی های آب را از آن جدا و تمیز مینماید
- پست کربن، بو و طعم آب شیرین می شود.
- مینرال، یک فیلتر معدنی ساز دستگاه تصفیه آب میباشد که املاح مفید مورد نیاز در آب آشامیدنی را همانند کلسیم، منیزیم و… به آب اضافه نموده و در نهایت، فیلتر آلکالاین
- به یونیزه قلیایی نمودن آب آشامیدنی کمک شایانی میکند که از خواص نوشیدن آب آشامیدنی قلیایی میتوان به کاهش انواع بیماری های گوارشی، آلرژی های فصلی و مشکلاتی از قبیل چربی، قند و … اشاره نمود.
انواع محل نصب دستگاه تصفیه آب خانگی
- دستگاه تصفیه آب سرشیری
- دستگاه تصفیه آب خانگی زیرسینکی
- دستگاه تصفیه آب خانگی ورودی ساختمان و…
انواع دستگاه تصفیه آب خانگی
۱- دستگاه تصفیه آب اسمز RO
که بهترین دستگاه تصفیه آب خانگی دستگاه تصفیه آب خانگی اسمز معکوس زیر سینکی میباشد. این مدل دستگاه ها از ۴ الی ۱۱ مرحله فیلتر در مرکز فروش دستگاه های تصفیه آب خانگی در تهران و ایران موجود است که بهترین آن، دستگاه تصفیه آب ۶ مرحله ای و ۷ مرحله ای قلیایی است، هر مرحله از فیلترها عملکرد خاص خود را دارند و پس از گذشتن عمر مفید آنها، زمان تعویض فیلتر تصفیه آب خانگی فرا میرسد.
۲-تصفیه آب به روش سیستم نانو فیلتراسیون
(Ultra Pure). در همه روشهای پیشرفته تصفیهٔ آب مهمترین هدف تصفیه، حذف املاح محلول در آب می باشد ولی نکته مهمی که وجود دارد این است که برای کاربردهای مختلف، آب با درجه خلوص متفاوتی مورد نیاز می باشد برای مثال در صنعت داروسازی و یا تولید سوخت هستهای آب مورد نیاز، آب فوق خالص می باشد لذا طبیعی است برای تولید آب با درجه خلوص بیشتر باید هزینه بیشتری صرف شود، ولی برای برخی دیگر از کاربردها آب با خلوص بسیار زیاد مورد نیاز نمی باشد.
۳-تصفیه آب به روش EDI
همچنان که در مطالب قبلی نیز قید شد یکی از مهمترین نیازهای صنایع مادر : مانند صنعت هستهای، صنعت داروسازی، صنعت قطعات نیمه رسانا و.... داشتن آبی با خلوص بسیار زیاد میباشدبرای تولید چنین آبهایی ابتدا آب خام بسته به غلظت املاح موجود در آن توسط یکی از روشهای پیشرفته مانند اسمز معکوس، نانوفیلتراسیون، و یا تقطیر مورد تصفیه قرار میگیرد.
۴-تصفیه آب به روش EDR
به معنی جدا کردن مواد از یک محلول می باشد و روشدر واقع بیانگر جدا کردن املاح از آب با استفاده از انرژی برق میباشددر این روش با استفاده از جریان برقو همچنین غشاهای آنیونی و کاتیونی، عملیات جداسازی املاح از آب صورت میپذیردکلمهدر انتهای این روش بدین معنی می باشد که در اثر عبور آب از ممبرانهای سیستم، یکسری از املاح بر روی ممبرِینها رسوب مینمایند.
مزایای روش EDR
- یکی از مهمترین مزیتهای روشریکاوری بالای سیستم می باشد که تا حد ۹۴% میتواند افزایش یابد این بدین معنی است که این سیستم میتواند ۹۴% آب ورودی را تصفیه نماید و فقط ۶% آن را بصورت پساب دفع نماید.
- عمر ممبرانهای استفاده شده میباشد که حدود ۱۰ سال میباشد
- فشار کاری این سیستم کم میباشد، لذا هزینه های نگهداری اتصالات و پایپینگ آن بسیار پایین میباشد و برای جلوگیری از خوردگی میتوان از اتصالات یو پی وی سی در کل سیستم استفاده نمود.
- هزینه نگهداری این دستگاه نسبت به RO بسیار پایینتر میباشدتزریق مواد شیمیایی برای جلوگیری از رسوب که مواد گران قیمتی هم می باشند نیاز نمی باشد.
معایب روش EDR
ماکسیمم درصد حذف املاح در هر مرحله ۵۰% می باشد در حالی که در روش، میباشداین روش فقط توانایی حذف عناصری را دارد که از لحاظ الکتریکی خنثی نیستندمثلاً اگر شکر در آب حل شود یونهای سازنده آن از لحاظ الکتریکی خنثی می باشند، لذا اگر آب شیرین بارها و بارها از این سیستم عبور نماید به هیچ وجه املاح آن حذف نمیگرددهمچنین این روش توانایی حذف میکرو ارگانیزم های موجود در آب مانند باکتریها، قارچها، جلبکها و ویروسها را به علت اینکه از لحاظ الکتریکی خنثی می باشند را ندارد.