• ثبت نام
ثبت رایگان آگهی
مطالب پربازدید
نصب-آسانسور-از-ابتدا-تا-انتها
مراحل نصب آسانسور از ابتدا تا انتها 1397/10/09
چوب-و-کاربرد-های-اصلی-آن-در-صنعت-ساختمان
چوب و کاربرد های اصلی آن در صنعت ساختمان 1397/05/15
پکیج-چیست-و-مزایا-و-معایب-آن
پکیج چیست و مزایا و معایب آن 1397/01/19
گچ-ساختمانی-مزایا-و-معایب-آن
گچ ساختمانی مزایا و معایب آن 1397/01/27
پوسته-و-سازه-کششی
پوسته و سازه کششی و مزایا ی اجرای ان: 1396/12/06

سقف کاذب و انواع آن

shu8yzhmjrqog9fwfp2cixvqjg0.jpg

سقف کاذب، سقفی است که درست در زیر سقف اصلی اتاق یا ساختمان، ساخته شده است.

سقف کاذب لایه ای دوم از سقف می‌باشد که از سقف اصلی به کمک قاب فلزی یا چوبی، آویزان است. علاوه بر این سقف کاذب، به‌عنوان سقف آویخته نیز شناخته می‌شود. سقف کاذب دارای مزیت‌های فراوانی می‌باشد. علاوه بر بهبود زیبایی ظاهری اتاق، سقف کاذب در جهت خنک نگه داشتن اتاق از گرمای تابستان و سرمای زمستان نیز گزینه بسیار مناسبی می‌باشد. همچنین به‌منظور مخفی نگه داشتن توده انباشته‌شده سیم‌های برق، مصوبات سبک، مجاری تهویه هوا و سایر لوازم نسبی نیز ایجادشده است.

سقف کاذب، به قالب‌هایی از بخش های آلومینیوم یا GI و یا زهوارهای چوبی که به سقف اصلی ثابت‌شده‌اند، ثابت یا آویخته می‌شود. سقف کاذب با حداقل فاصله 20 سانتی متر از سقف اصلی ثابت شده است. این سقف از مواد مختلفی مانند؛ گچ پاریس (گچ ویژه شکسته بندی و قالب گیری)، گچ تخته، تخته چندلا، ورق‌های پی‌وی‌سی و غیره ساخته شده است. بسته به کاربرد و نوع طراحی سقف کاذب، مواد مختلفی می‌توانند انتخاب شوند. مواد مختلف مزایا و معایب خاص خود را دارا می‌باشند که در زیر، تعدادی از آن‌ها موردبحث قرارگرفته‌اند.

دلیل نیاز و استفاده از سقف کاذب چیست؟

یک بنای مسکونی و تجاری، بدون داشتن سقفی مناسب و شایسته چیز ناقص و ناتمامی محسوب می‌گردد. سقف از اساسی‌ترین و مهم‌ترین قسمت یک ساختمان می‌باشد که از عناصری مانند؛ باد، درجه حرارت زیاد و یا کم، نور خورشید، برف و باران محافظت می‌کند. علاوه بر محافظت از ساختمان، ساکنان هر ساختمانی می‌توانند با استفاده از سقف کاذب، زیبایی ساختمان را دوچندان نمایند.

انواع سقف کاذب و کاربردهای آن

سقف کاذب درست در زیر دال سقف، بر روی تکیه‌گاه‌های معلق، ساخته می‌شود. سقف کاذب معمولاً به‌منظور کنترل دما (عایق حرارتی برای AC)، نصب چراغ یا مخفی نمودن کابل‌های برق و سایر شبکه‌ها و یا سقف زشت و نامناسب اصلی، ایجاد می‌گردد. سقف کاذب نمونه‌ای از ساخت‌وساز و معماری مدرن در کاربردهای مسکونی و تجاری محسوب می‌شود.

سقف کاذب

انواع سقف کاذب

سقف‌های کاذب را می‌توان با توجه به موارد مصرف، مواد استفاده‌شده و ظاهر و دید آن‌ها به انواع مختلفی، طبقه‌بندی کرد. طبقه‌بندی عمده بر اساس مواد استفاده‌شده به‌طور خلاصه در زیر آورده شده است:

  1. سقف گچی
  2. سقف گچی پاریس
  3. سقف فیبری
  4. سقف چوبی
  5. سقف شیشه‌ای
  6. سقف فلزی
  7. سقف چرم مصنوعی یا سقف پارچه

سقف کاذب گچی

سقف کاذب گچی، از یک سولفات هیدراته کلسیم ساخته می‌شود. این نوع از سقف کاذب سبک، عایق صدا، مقاوم در برابر آتش و همچنین عایقی نرم و حرارتی محسوب می‌گردد. سقف کاذب گچی به شکل تخته‌های مربعی ایجاد می‌گردد که به کمک چارچوب آهن، آویخته می‌شوند. کارهای هنری انجام شده در این نوع از سقف‌ها مانند؛ نقاشی‌ها، لایه‌های روکش، کاغذدیواری و تکمیل بافت، بر زیبایی سقف می‌افزایند.

سقف گچی پاریس

گچ پاریس (POP) ماده اصلی مورداستفاده در ساخت سقف کاذب می‌باشد. POP زمانی به دست می‌آید که گچ تا درجه معینی گرم می‌شود. این مورد هم به زیبای و کاربرد سقف می‌افزاید. سقف گچی کاذب پاریس از جذابیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد که تقریباً بدون نیاز به تعمیر می‌باشد و طول عمر زیادی را نیز دارا می‌باشد. این نوع از سقف، عایق‌های بسیار مناسبی در برابر گرما و سرما محسوب می‌گردند. این نوع از سقف کاذب، علاوه بر مخفی نمودن موارد زشت مانند توده سیم‌ها، باعث هموار شدن سقف نیز می‌شود.

 

بیشتر بخوانید: سقف کاذب و مراحل اجرایی آن

 

سقف کاذب فیبر

سقف کاذب فیبر، به دلیل کم‌هزینه بودن، تقاضاهای نصب زیاد را به دنبال خود دارد. مواد مورداستفاده در ساخت پنل های سقفی فیبری، از مواد مصنوعی و طبیعی می‌باشد که با دست ساخته می‌شوند. ازآنجایی‌که این نوع از سقف به‌عنوان کار یدی محسوب می‌شود، در اشکال و اندازه‌های مختلفی دیده می‌شوند.

سقف کاذب چوبی

سقف کاذب چوبی به دلیل دارا بودن بافت و الگوی طبیعی آن، مورداستفاده قرار می‌گیرد. امروزه از این نوع سقف‌های کاذب به میزان زیادی استفاده می‌شود، زیرا ظاهری دلپذیر دارند که به چشم می‌آید. سقف کاذب چوبی، بسیار پرهزینه می‌باشند و در مراکزی از قبیل بیمارستان‌ها استفاده نمی‌شود، بلکه تنها در ساختمان‌های مسکونی نصب و استفاده می‌شوند. برای یافتن ظاهری مناسب و زیبا، می‌توان آن‌ها را به‌طور دلخواه رنگ‌آمیزی نمود.

سقف کاذب

سقف کاذب چوبی دارای معایب فراوانی می‌باشد به‌عنوان‌مثال؛

• قرار گرفتن در معرض حمله ترمیت.

• مستعد پیچ خوردن است.

• اتاق باید ازنظر حرارتی کنترل گردد.

سقف کاذب شیشه‌ای

سقف کاذب شیشه‌ای، یکی از انواع سقف کاذب مورد استفاده در ساختمان‌ها می‌باشد. این ماده غیر کریستالی، خاصیت شکننده و شفافی را دارا می‌باشد؛ اما این امکان نیز وجود دارد که با استفاده از برخی مواد افزودنی، از شکنندگی و شفافیت این نوع از سقف کاذب کاست. ازآنجاکه شیشه عایق خوبی در برابر گرما محسوب می‌شود، می‌توان از آن برای سقف کاذب استفاده کرد. این نوع سقف کاذب باعث زیبایی ظاهری ساختمان می‌شود.

سقف کاذب فلزی

ازآنجاکه فلز یک ماده سخت و بادوام است، در سقف کاذب کاربرد زیادی دارد. هنگامی‌که سطح فلز جلا می‌یابد، یک سطح براق ایجاد می‌شود که باعث جذابیت سقف می‌شود. فلزات مورداستفاده در این روش از جنس آهن و آلومینیوم گالوانیزه هستند. هزینه این سقف کم است زیرا نصب و دسترسی به آن‌ها آسان می‌باشد. ازآنجاکه پنل ها به‌راحتی قابل جدا شدن و دسترسی مجدد می‌باشند، اعضای پنهان سازه به‌راحتی قابل‌دسترسی می‌باشند. هزینه ساخت با کم شدن نصب، تعمیر و نگهداری کمتر می‌شود.

 

بیشتر بخوانید: رابیتس و کاربرد های آن

 

چرم مصنوعی یا سقف پارچه‌ای

مصالح به‌کاررفته در این نوع سقف ها، چرمی یا پارچه ای می‌باشند. ازآنجاکه هر دو مصالح استفاده‌شده ساخت دست می‌باشند، این امکان وجود دارد که شکل و طراحی دلخواه را بر روی آن پیاده‌سازی کرد که بر زیبایی و جذابیت ساختمان می افزاید. ازآنجاکه این نو از سقف‌های کاذب، گردوغبارها را به خود جذب می‌کنند و خاصیت انتقال نور کمی دارند، این نوع از سقف کاذب تنها در ساختمان‌های موقتی استفاده می‌شوند.

پنل های سقف کاذب PVC

پلی وینیل کلرید (PVC)T یک ماده پلاستیکی ایده آل برای سقف‌های کاذب در گاراژها، زیرزمین‌ها، آشپزخانه‌ها، توالت و حمام محسوب می‌شود. پنل های سقفی PVC جایگزینی بسیار مقرون‌به‌صرفه، نسبت سایر پنل های گران‌قیمت هستند. نصب و نگهداری از این پنل ها آسان است. آن‌ها سبک هستند و در برابر رطوبت و حشراتی مانند موریانه‌ها مقاوم هستند. آن‌ها تحت تأثیر نور UV قرار نمی‌گیرند و ازاین‌رو سریع رنگ خود را از دست نمی‌دهند.

سقف کاذب

مزایای سقف کاذب یا سقف آویخته چیست؟

مزایای مختلف طراحی سقف کاذب، شامل موارد زیر می‌شود:

  1. استفاده بهینه از روشنایی: سقف‌های کاذب قادر هستند تا با ارائه گزینه‌هایی از قبیل، نورپردازی نقطه‌ای (چراغ‌های سفید برای خواندن) و پخش نور (برای مهمانی‌ها یا ایجاد یک فضای آرام) فضای داخلی خانه شما را به‌طور خیره‌کننده‌ای روشن نمایند.
  2. پنهان نمودن سیم‌کشی و لوله‌کشی: سیم‌کشی برای وسایل سقفی از قبیل پنکه ها، چراغ ها و سیستم‌های تهویه را می‌توان به‌راحتی بین سقف کاذب سقف اصلی مخفی نمود. با انجام این کار، زیبایی خانه به میزان زیادی افزایش پیدا می‌کند.
  3. استفاده بهینه از انرژی: سقف کاذب یا آویخته به‌منظور کاهش حجم هوای یک اتاق و درنتیجه کاهش بار تهویه هوا استفاده می‌شود. ازاین‌رو می‌توانید مقادیر قابل‌توجهی از قبض برق خود را کاهش دهید.
  4. عایق حرارتی: وقتی تراس بالای سقف در معرض آفتاب باشد، سکانان خانه به دلیل گرما احساس ناراحتی می‌کنند. با ایجاد شکاف هوا بین دال و سقف کاذب، سقف کاذب عایق حرارتی مناسبی را فراهم می‌کند که بر خنکی و طراوت اتاق می‌افزاید.
  5. عایق صدا: طراحی سقف کاذب همچنین دارای خواص آکوستیک بسیار خوبی است. مشکل اصلی یک آپارتمان این است که صدا از طبقات بالایی می‌آید! سقف کاذب یا آویخته برای کاهش این صدا، با ایجاد یک سطح عایق بین سقف بالاتر، استفاده می‌شود.
  6. اهداف زیبایی‌شناختی: طراحی سقف کاذب این روزها نمادی از مدرنیته و پختگی محسوب می‌گردد! همچنین از آن برای پنهان کردن مجراها و عناصر سازنده ناخوشایند مانند ستون‌ها استفاده می‌شود. ازاین‌رو در شکل‌های هندسی ویژه مانند، منحنی‌ها بکار برده می‌شوند.

معایب سقف کاذب چیست؟ 

  1. مهم‌ترین نقطه‌ضعف سقف کاذب این است که می‌تواند ارتفاع یک اتاق را تا چند اینچ یا پا کاهش دهد، زیرا در زیر سقف اصلی آویزان است.
  2. به نگهداری بیشتری نیاز دارد و عمر طولانی ندارد. سقوط سقف کاذب نیز محتمل است.
  3. تعمیر سیم‌های برقی پنهان، لوله‌ها و غیره دشوار می‌شود.
  4. نگران‌کننده‌ترین جنبه داشتن سقف کاذب، وجود حشرات و جانوران موذی است. آن‌ها می‌توانند به فضای بین سقف‌ها وارد شوند و می‌توانند در این فضاها تولیدمثل نمایند که مشکلات خاص خود را به دنبال دارد.
  5. علاوه بر این در هنگام گذاشتن تزئینات یا آویز از سقف کاذب، باید احتیاط نمود. مطمئن شوید که از استحکام و ماندگاری وسایل آویزان از سقف اطلاع پیداکرده‌اید و مطمئن هستید.

 

مشاهده کنید: جامع ترین و بروز ترین آگهی های صنعت ساختمان

 

آیا سقف کاذب یا آویخته نیاز به مراقبت و نگهداری دارد؟

سقف کاذب در اکثر خانه‌ها، به‌عنوان یک ویژگی جذاب محسوب می‌شود. سقف کاذب درواقع به نگهداری زیادی احتیاج ندارد. فقط به تمیز کردن نیاز دارد. بااین‌حال نگهداری سقف کاذب، به مواد و قالب آن بستگی دارد! هنگام تمیز کردن سقف کاذب، لازم است تا سقف با آب تماسی نداشته باشد. آب به گچ سقف کاذب آسیب می‌زند و از دوام طول عمر سقف می‌کاهد. اگر ریزش یا نشتی در سقف وجود داشته باشد، زیرساخت فلز به دلیل تماس با آب تخریب می‌شود و ممکن است سقف کاذب از بین برود. به دلیل وجود سقف کاذب، هرگز در مورد هرگونه خوردگی یا تغییر شکل R.C.C مطلع نخواهید شد؛ و تنها پس از به بار آمدن خسارت‌های بسیار سنگین از وجود مشکل مطلع خواهید شد!

12/27/2020 13:12:55 12/27/2020 13:12:55
لوگو سازه افزار
سازه افزار
توجه : برای کسب اطلاعات درمورد آگهی‌ها، بر روی آگهی کلیک کنید. اطلاعات تماس آگهی دهنده در صفحه آگهی موجود است.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به ارتباطات ماندگار پرشین است.
مقالات بانک اطلاعات ساختمان تماس با ما درباره ما
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙