از نبشی کرنربید و اصول نصب آنچه میدانید؟
در حوزه ساخت و ساخت همواره شاهد انواع مختلفی از قطعات و ملزومات بهمنظور ارائه یک سازه دقیق و باکیفیت میباشیم. در همین راستا نیز میتوان قطعهای به نام کرنربید را ازجمله کاربردیترین ملزومات این حوزه در نظر گرفت. قطعهای که از نظر مهندسی جزء اساسیترین موارد در ساخت سازه بهحساب میآیند و علاوه بر زیبایی خاصی که در اجرای کناف ایجاد میکند باعث حفظ سقف و بهطورکلی سازه نیز میشوند. حال با توجه به این توصیفات مختصر در این بخش از سازه افزار جامعترین سایت نیازمندیهای صنعت ساختوساز کشور به ارائه اطلاعاتی در باب انواع نبشی کرنربید و اصول نصب آن میپردازیم، پس مثل همیشه همراه ما باشید.
نبشی کرنربید چیست؟
کرنربید بهعنوان محافظ کناف در برابر ضربات، ایجاد زاویه دقیقتر و کسب نتیجه بهتر پس از نصب کناف مورداستفاده قرار میگیرند. به همین دلیل در محلهایی که فشار باری زیادی را تحمل میکنند مانند کُنج دیوارها، ستونها، سقفها و… بکار میروند. این محصول به دو نوع سقفی و دیواری تقسیمبندی میشود بااینحال در ایران کرنربید سقفی کاربرد بیشتری دارد. همانطور که گفته شد این محصول غالباً در کُنج کار و در زاویه 90 درجه مورداستفاده قرار میگیرد بنابراین شکل این محصول بهصورت نبشی ولی سوراخ میباشد. بهطورکلی میتوان نبشی کرنربید را یکی از مهمترین قسمتها در اجرای کناف دانست که در بیشتر پروژههای ساختوساز خشک بهعنوان درای وال کناف استفاده میشود. درواقع نبشیهای کرنربیدها با ضخامت 0.2 الی 0.3 در بازار موجود میباشند و بهعنوان محافظ در کنجهای 90 درجه برای سقف، دیوار یا ستون به کار میروند. همچنین لازم به ذکر است که نحوه اجرای کناف در عملکرد نبشی کرنربید تأثیر بسزایی دارد و طبیعتاً اگر با اجرای دقیق و درست اعمال نشود نمیتواند بهخوبی عمل کند، حال با توجه به این توضیحات اولیه در ادامه بیشتر در باب این موضوع اطلاعات ارائه خواهیم داد.
در باب اهمیت استفاده از نبشی کرنربید
همانطور که در بخش تعریفی نیز اشاره شد، یکی از مقاطع مهم در کناف کاری که از شکلدهی ورق گالوانیزه به روش نورد سرد تولید میگردد نبشی کرنربید میباشد. نبشی کرنربید در محلهایی که در معرض ضربه قرار دارند مانند محافظ گوشهها و کنجهای خارجی دیوارها مورداستفاده قرار میگیرد. این نوع نبشی در شکلها و ابعاد متفاوتی تولید میشوند که لازم است بدانید که همگی دارای کاربرد یکسان میباشند. در یک نگاه کلی میتوان اهمیت به سزای استفاده از این نوع قطعات را در دو عملکرد مهم خلاصه نمود که این موارد شامل:
• نبشی کرنربید بهمنظور ایجاد زاویه دقیق برای تمیزی بیشتر و دقت بالاتر در اجرای کناف اهمیت دارد
• نبشی کرنربید بهمنظور محاف از کنجها در برابر ضربهها مورداستفاده میباشد
لازم به ذکر است که اجرای کناف نبشی کرنربید با ابزارهای مخصوص و بر روی کنجها بوده و معمولاً در دو نوع L24 و L25 در ابعاد 24*24 و 25*25 سانتیمتر تولید میگردد که هرکدام برای موارد خاصی مورداستفاده قرار میگیرد. لازم به ذکر است که چنانچه قصد استفاده از این محصول در مناطق مرطوب را دارید باید تمامی نقاط برش خورده را توسط پرایمرهایی بر پایه روی ترمیم و محافظت نمایید و سپس استفاده کنید.
آشنایی با انواع نبشی کرنربید از نظر جنس
در یک نگاه کلی میتوان انواع این نوع از قطعات ساختمانی را ازلحاظ جنس به شرح زیر دانست که شامل موارد زیر بوده و در این بخش از این نوشتار در سازه افزار به سراغ معرفی تکتک آنها میرویم.
• نبشی کرنربید کاغذی
نبشی کرنربید یا مهره زاویهای کاغذی، از یک ردیف کاغذ مخصوص و دو ردیف نوار فلزی (AL) ساختهشده است و کاربرد آن در قسمتهای محدب و مقعر کنجها میباشد. درواقع برخی از کناف ها برای زیبایی بیشتر در کنجها به شکل محدب یا مقعر طراحی میشوند و برای اجرای کرنربید در آنها از نوع کاغذی مخصوص استفاده میکنند. همچنین لازم به ذکر است که عرض این محصول 50 میلیمتر میباشد. این نوارهای کاغذی علاوه بر محافظت از لبهها کنجهایی یکنواخت و زیبا به وجود میآورند. از این نوع کرنربیدها در سقفهای کاذب نیز استفاده میشود.
• نبشی کرنربید پلاستیکی
بهطورکلی میتوان اذعان نمود که این نمونه از نبشیها از جنس پلیمر یا پلاستیک بوده و به دلیل عدم استحکام کافی چندان رایج نمیباشند، اما شما میتوانید شاهد این نوع از قطعات در بازار باشید.
• نبشی کرنربید گالوانیزه
نبشی کرنربید گالوانیزه به دلیل ساختاری که دارد بهصورت 90 درجه در کُنج کار قرار میگیرد و روی سطح آن سوراخهایی بهصورت نامنظم ایجادشده است. بهطورکلی این محصول علاوه بر محافظت از کنج کار بر استحکام سازه نیز تأثیر بسزایی دارد همچنین به دلیل اینکه از این نوع از نبشی گالوانیزه میباشد در برابر رطوبت، خوردگی و هجوم حشرات نیز مقاوم است.
آشنایی با انواع نبشی کرنربید در بازار کشور
خب، ازآنجاییکه با تعریف این نوع از قطعات ساختمانی در بخش قبلی بهخوبی آشنا شدید، لازم است تا در این قسمت به معرفی انواع نبشی کرنربید پرداخته و در باب هر یک از آنها بهطور کامل اطلاعاتی ارائه دهیم که این موارد به شرح زیر میباشد:
1. نبشی کرنربید C شکل
همانطور که از نام این نوع از قطعات مشخص است، این نبشیها که به شکل C انگلیسی بوده و بیشتر بهصورت عمودی در قسمتهای عمودی سازه در دیوارهای خشک کاربرد دارند. طبق اصول نصب انواع نبشی معمولاً فاصله بین دونبشی در این سازهها 30، 40 و 60 سانتیمتر است و در عمقهای مختلف ازجمله 50، 70، 75، 100 میلیمتر طبق استانداردهای DIN و NF ساخته و استفاده میشوند.
2. نبشی کرنربید رانر یا U شکل
جالب است بدانید که برخلاف نبشیهای کرنربید C شکل این نبشیها بهصورت افقی بهکاربرده میشوند؛ اما بازهم برای ساختارهای قاب فولادی در دیوارهای خشک مناسب هستند. بهطورمعمول از این نوع از نبشیها بهمنظور هدایتکننده نیروها هم در سقف و هم در کف استفادهشده و همانطور که از نامش پیداست یک سطح مقطع U شکل دارد و دقیقاً مانند نبشیهای عمودی C شکل با عمقهای 50، 70، 75 و 100 میلیمتر طبق آییننامه DIN و NF ساخته میشوند. لازم به ذکر است که این نوع از نبشیها در کنار انواع سی شکل ازجمله رایجترین قطعات در صنعت ساختوساز کشور میباشد.
3. نبشی کرنربید سقفی
بهطورکلی از نبشی کرنربید سقفی برای زیرسازی سقفهای کاذب به نام D112 استفاده میشود که نقش باربر یا سازه پنل خور را ایفا میکند. بهطورکلی این نوع از نبشیها نیز دارای مقطعی به شکل C میباشد و در دو نوع F47 و CD60 تولید میشوند.
4. نبشی کرنر تراز
نبشی کرنر تراز همانطور که از نام آن نیز کاملاً مشخص است وظیفه تراز کردن گوشههایی دیواره را به عهدهدارند و در قسمت اتصال دیوار به سقف بهکاربرده میشوند و مشخص میکنند که آیا سقفها دقیقاً تراز هستند یا خیر؟ از طرفی میتواند نیروهایی که در حاشیه سقف به آن وارد میشود را تحمل کند و درنتیجه عمر مفید سازه را افزایش میدهد. در همین راستا جالب است بدانید که این نوع نبشی بهخصوص در سازههایی که عایقبندی صوتی یا کد حریق دارند بیشتر مورداستفاده بوده و همچنین از طرفی از این نبشیها برای ترمیم سقفهای شکستخورده نیز بهعنوان تکیهگاه برای جلوگیری از ریزش سقف یعنی بهعنوان زیر ساز نیز استفاده میشود. لازم به ذکر است که نبشیهای تراز در دو نوع متفاوت با نامهای L25 با مقطع نبشی و UD28 با مقطع ناودانی ساخته میشود.
بیشتر بخوانید : بانک اطلاعات ساختمان | پروژه های در حال ساخت
5. نبشی کرنربید CD60
بهطورکلی میتوان نبشی کرنربید CD60 را از انواع نبشیهای سقفی در نظر گرفت که بهمنظور زیرسازی سقفهای کاذب D112 به کار میروند و در همچنین دارای مقاطع سی شکل میباشند.
6. نبشی کرنربید UD28
نبشی کرنربید UD28 را میتوان در دسته انواع نبشیهای تراز دانست که در فصل مشترک سقف و دیوار قرار داده میشود و بهمنظور نشان دادن تراز سقف به کار میروند. همچنین از این نوع نبشی بهمنظور تکیهگاه در گوشههای سقف نیز استفاده میشود. این نبشی در ساختمانهای دارای عایق صدا و کد حریق یا ساختمانهایی که به دلیل ایجاد ترک در سقف نیاز به تعمیرات دارند بسیار کاربرد دارد.
7. نبشی کرنربید L25
این نبشی جزو دستهبندی نبشیهای تراز سقف میباشد، همچنین این نوع از نبشی همانند نوع UD28 برای ساختمانهایی که دارای عایق صدا یا کد حریق و تعمیر سقفهای شکسته مورداستفاده قرار میگیرند. همچنین لازم به ذکر است که سطح مقطع نبشیهای L25 به شکل L میباشد.
مزایای استفاده از نبشی کرنربید
بهطور که میتوان مزایای زیادی را برای این دست از قطعات در نظر گرفت چراکه ابداع و ساخت آنها نیز بهمنظور همین کاربردها و مزایا میباشد. با توجه به همین موضوع نیز در این بخش از سازه افزار به سراغ ارائه لیستی از مزایای نبشی کرنربید میرویم که به شرح زیر میباشد:
• کاهش فشار باری سقف و دیوار و درنتیجه افزایش عمر موارد یاد شده
• جلوگیری از شکستگی سقف و مقاوم در برابر خوردگی حشرات
• ایجاد سطحی زیبا و یکدست
• هزینه خیلی کم
• به عمر ساختمان میافزاید و از استحکام بالایی برخوردار است.
• در برابر رطوبت مقاوم است.
آشنایی با روش نصب انواع نبشی کرنربید
بهطورکلی بهمنظور نصب انواع نبشی کرنربید در کناف لازم است چند عملیات مهم بهصورت مرتب و مرحلهای انجام شود که این موارد به شرح زیر میباشد:
مرحله اول: در ابتدای کار باید سطح مقطع را با مواد خاصی که خاصیت چربی زدایی دارند کاملاً تمیز نمایید سپس کرنربیدهای آمادهشده را در کنج دیوار بهصورت دقیق قرارگرفته و با یک چکش لاستیکی مقاوم و یا دستگاه مخصوص کاشت کرنربید نصب شود.
مرحله دوم: در این بخش با استفاده از وسیلههایی مانند لیسه یا ماله استیل یکلایه بتونه با عرض 20 سانتیمتر و ضخامت مناسب در دو طرف کنج دیوار روی کرنربید کشیده میشود. لازم به ذکر است که طی این فرایند ضخامت بتونه لازم است در حدی باشد که کرنربید نصبشده اصلاً مشخص نباشد بنابراین بهمنظور به دست آوردن خروجی باکیفیتتر به متریال فرصت خشک شدن ۱۲ ساعته میدهیم.
مرحله سوم: پس از خشک شدن ملات، درنهایت بهوسیلهی ماله سطح بتونه توسط استادکار پرداخت میشود و کار برای مرحله بعدی یعنی اجرای لایه آمادهسازی مهیا میگردد.
نکاتی در باب بستهبندی انواع نبشی کرنربید
بهمنظور بستهبندی این نوع از قطعات نیاز است تا یکسری از موارد بهمنظور ایمنی بیشتر و همچنین عدم آسیب به محصولات رعایت شود که در این بخش به ارائه این نکات میپردازیم:
• توجه کنید که برای بستهبندی کرنربید باید بهصورت بستههای کوچک درآورید و پس از جمعآوری توسط تسمههای کوچک به یکدیگر متصل نمایید تا بستههای بزرگی ایجاد شود.
• بهمنظور بستهبندی و حمل این مقاطع حتماً باید از دستکشهای ایمنی و کفش کار استفاده کرد، زیرا احتمال بریدگی دست یا خوردن آنها روی پا وجود دارد.
• بهطورکلی به یاد داشته باشید که این بستهها را نباید جابهجا و بلند کنید چراکه در اثر وزن بالا احتمال پارگی آن وجود دارد.
بیشتر بخوانید : نبشی و ناودانی
جمعبندی
با توجه به آنچه در این مقاله از سازه افزار مطالعه نمودید، یکی از پروفیلهای مهم ساختمان که در پروژهها به کار میرود نبشی است که بهصورت مرکب و منفرد در دسترس میباشد. در بین انواع نبشیهای موجود در بازار نوع کرنربید از جایگاه ویژهای برخوردار است. بهطورکلی همانطور که اشاره شد، معمولاً کرنربیدها در سقف، دیوار و یا ستون در کنجهای 90 درجه بهعنوان محافظ مورداستفاده قرار میگیرد و دو وظیفه اصلی شامل محافظت از کنجها در برابر ضربات احتمالی و ایجاد ظاهری زیبا برای کنف را دارا میباشند. در پایان این مقاله نیز لازم به ذکر است که نظرها و پیشنهادات شما عزیزان بهمنظور تولید محتوای باکیفیت برای ما بسیار مهم بوده و کمک بزرگی در راستای ارائه مقالات بهتر میباشد.