امروزه سیستمهای مختلفی برای اجرای سقف ساختمانها استفاده میشود. مهندسین همواره در تلاش هستند تا با کاهش وزن مرده ساختمان و استفاده از سیستمهای سبک سقف، ایمنی سازه را در برابر زلزله افزایش دهند. سیستمهای سقفی سبک مانند یوبوت و کوبیاکس از جمله سیستمهای اجرای سقف توخالی با قالب های ماندگار هستند. امروزه سیستم سقف وافل به دلیل قابلیت اجرا با قالبهای غیرماندگار، جایگزین سیستمهای سنتی اجرای سقف شده است. سقف وافل به دلیل ظاهر شکیل و مزایای اقتصادی و فنی زیاد آن بسیار محبوب بوده و در بسیاری از ساختمان ها استفاده میشود. برای اجرای این سقف از قالب وافل استفاده می شود که وزن مرده سازه را کاهش می دهد و نمای زیبایی در سطح زیرین سقف ایجاد می کند. در ادامه به تفصیل در مورد قالب وافل توضیح خواهیم داد.
سقف وافل چیست ؟
سقف وافل از هزاران سال پیش برای اجرای سازههای بزرگ استفاده میشده است. اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، سقفهای وافل متفاوتتر اجرا میشوند. سقف وافل با حذف بتن ناکارمد سقف، باعث کاهش بار مرده شده و به دلیل سیستم باربری که ایجاد میکنند در سازه های با دهانه های بلند، بسیار کارآمد و کاربردی هستند. سقفهای وافل با توجه به کاربردشان و طول و عرض دهانه، به دو نوع سقف یک طرفه و دو طرفه تقسیم می شوند .
سقف وافل یک طرفه
سقف وافل یک طرفه بیشتر در دهانه های کوتاه و دارای نسبت طول به عرض بیشتر از 2، مورد استفاده قرار میگیرند. در این سقف، قالب ها به صورت مکعب مستطیل بوده و تیرچه ها در یک جهت قرار گرفته و سقف به صورت دال یک طرفه عمل میکند. در سقف وافل یک طرفه برخلاف سقف تیرچه بلوک، نیازی به بلوک، یونولیت و تیرچههای آماده وجود ندارد و تیرچهها در حین اجرا، میلگرد گذاری میشوند.
سقف وافل دو طرفه
سقف های وافل دو طرفه بیشتر در دهانه های بیشتر از 8-9 متر مورد استفاده قرار می گیرند. در این سقف تیرچه ها به صورت عمودی قرار می گیرند؛ بنابراین دیگر به تیرهای میانی احتیاجی نیست و بار در دوجهت به ستونها منتقل میشوند. قیمت این سقف از سقف وافل دو طرفه بیشتر است اما از سوی دیگر مقاومت و استحکام بیشتری را داراست .
مزایای سقف وافل
از جمله مزایای سقف وافل می توان به مزایای فنی، اقتصادی، سازه ای، معماری و ایمنی اشاره کرد که در ادامه برخی از آن ها را بیان می کنیم.
- هزینه کمتر نسبت به سقف های یوبوت و کوبیاکس
- زمان اجرای کمتر نسبت به سایر سیستمهای سقف
- تامین ایمنی بیشتر در حین اجرا
- کیفیت بالا و مقاومت بیشتر قالبها
- ایجاد نمای زیبا و جذاب
- اقتصادی بودن و مصرف بتن و میلگرد کمتر
- قابلیت اجرا در دهانههای بزرگ تر
- عملکرد بهتر در زلزله و سایر حوادث طبیعی
- غیرماندگار بودن قالب ها و قابلیت استفاده تا سقف
- عدم امکان نفوذ شیرابه بتن به داخل قالب
- امکان استفاده به صورت اکسپوز
معایب سقف وافل
- نیاز به سقف کاذب در ساختمانهای مسکونی
- محدودیت استفاده برای سقفهای با شیب بیش از 30 درجه
مراحل اجرای سقف وافل
اجرای سقف وافل به طور معمول در پنج مرحله انجام می شود :
مرحله اول زیر سازی است . این مرحله مشابه زیرسازی سایر سیستمهای سقف بوده و حتی ساده تر میباشد.
مرحله دوم چینش قالب های وافل که با توجه به نقشه های اجرایی، معماری و سازه ای است. برای جداسازی این قالبهای با دوام نیازی به روغن کاری نیست .
مرحله سوم آرماتوربندی است . میلگرد گذاری با توجه به یک طرفه یا دو طرفه بودن سقف بر اساس مشخصات فنی انجام میشود.
مرحله چهارم بتن ریزی است . با توجه به اینکه در سقف وافل، در زیر قالبها بتن نداریم، ویبره زنی و بتن ریزی بسیار آسانتر از سایر سیستمهای سقف است.
مرحله پنجم خارج کردن قالب های وافل پس از عمل آوری بتن و انجام عملیات زیباسازی میباشد.
قالب وافل چیست و چه کاربردی دارد ؟
قالبهای وافل قطعات پلاستیکی با ابعاد و اندازههای مختلف هستند که برای حذف بتن ناکارامد سقف استفاده میشوند. این بخش از بتن سقف بتن کششی بوده و هیچگونه میلگردی در درون خود ندارد و حذف این قسمت تاثیر بسزایی در هزینه تمام شده سازه خواهد داشت. ابعاد قالبهای وافل در تعیین عملکرد سقف نقش مهمی دارند. قالب های وافل یکطرفه و دو طرفه از انواع قالب های وافل است که هر یک ابعاد مختلفی دارند.
قالب های وافل یک طرفه
این قالب ها که با نامهای مهانیت و یا گرین وافل نیز شناخته شدهاند مستطیلی شکل هستند. سقف وافل یک طرفه شباهت بسیاری به سقف تیرچه بلوک دارد با این تفاوت که تیرچهها در محل ساخته شده و اتصال بهتری با تیرها و ستونهای انتهایی ایجاد میکنند. این قالبها در عرض 60 و 70 با ارتفاع 25 و 30 موجود میباشند.
قالب های وافل دو طرفه
قالبهای وافل دوطرفه به دلیل شکل مربعی خود، تیرچههای متعامد در سقف ایجاد کرده و باعث به وجود آمدن عملکرد دوطرفه در سقف میشود. این قالبها در ابعاد 60*60 تا 90*90 موجود میباشند و ضخامت سقف وافل دو طرفه از 25 تا 70 سانتی متر متفاوت است . ( بهینه ترین حالت استفاده از قالب 80*80 و ضخامت سقف 35 سانتیمتر است )
قالب های وافل دو طرفه قفل دار
قالب های وافل دو طرفه قفل دار شرکت زاگرس بنا ، جدید ترین و پیشرفته ترین نوع از قالب های سقف وافل می باشد. آچار پلاستیکی به وسیله سوراخهای تعبیه شده در پاشنه این قالبها، دو قالب کناری را به هم متصل می کند. بدین ترتیب قالب ها جابهجا نشده و سقف یکپارچه ساخته میشود. قالب های قفل دار دارای ضخامت لبه پایین 5 سانتی متری می باشند و باعث ترکیب آسان و راحت با قالب های فلزی می شود .
قیمت قالب وافل
قیمت قالب وافل از عوامل مختلفی مانند کیفیت مواد اولیه، ضخامت و تیغه بندی قالب، ابعاد و اندازه قالب و ... تاثیر پذیربوده و بر خرید قالب وافل موثر است. قیمت قالب های وافل شرکت زاگرس بنا مانا دارای کیفیت بالا و قیمتی اقتصادی میباشد. قالبهای این شرکت دارای گارانتی و ضمانت بازخرید بوده که نشانگر کیفیت بالای قالبهای این شرکت است. پیمانکاران و کارفرمایان مختلف می توانند با مراجعه حضوری به پروژه های اجرا شده توسط این شرکت از کیفیت اجرا و همچنین کیفیت قالب های وافل این شرکت اطمینان حاصل نمایند.
شماره های تماس شرکت زاگرس بنا:
09104803000
09123868987
02188889973