عایق الاستومری
عایقها همیشه در صنعت ساختمانسازی نقش مهمی داشتهاند. انواع زیادی هم از عایقهای مختلف در بازار وجود دارند که هرکدام برای یکی از کاربردهای ویژه در ساختمانسازی طراحیشدهاند. البته خیلی از آنها هم کاربردهای مشابهی دارند و تفاوتشان در نوع، جنس و کیفیت و کاراییشان است.
در این میان عایق الاستومری ازجمله بهترین عایقهای صنعتی به شمار میرود که در صنایع مختلف و بهخصوص در صنعت ساختمانی کاربردهای زیادی دارد. عایق الاستومری یکی از عایقهای برودتی و حرارتی است که در برابر آلودگی، رطوبت و حرارت مقامت بالایی دارد و از همین رو نظر ساختمانسازان را به خودش جلب کرده است. از عایق الاستومری برای مواردی همچون عایقکاری کانالها، مخازن، تأسیسات و سیستمهای سرمایشی و گرمایشی نیز استفاده میشود.
عایق الاستومری وزن سبکی دارد و به خاطر انعطافپذیری بالایش محصول مناسبی برای انواع عایقکاری به شمار میرود. همچنین از این نوع عایق در صنعت خودروسازی هم زیاد استفاده میکنند.
در ادامه بیشتر در مورد عایق الاستومری، انواع، کاربردها و قیمت آن با شما صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
انواع عایق الاستومری
بهصورت کلی عایقهای الاستومری را به دو سته اصلی رولی یا ورقهای و لولهای تقسیمبندی میکنند. البته ازآنجاییکه این دستهبندی بر اساس شکل ارائه عایق انجامشده، طبیعتاً هرکدام از آنها نیز بهصورت جداگانه انواع مختص به خودشان رادارند؛ مانند عایق الاستومری رولی پشت چسبدار، ساده، باروکش آلومینیوم، پروتکت بلک، شانه تخممرغی و غیره.
هرکدام از انواع این عایقهای الاستومری کاربردهای مخصوص به خودشان رادارند و بسته به محل نصب و کارایی موردنظر انتخاب میشوند.
-
عایق الاستومری رولی یا ورقهای
عایقهای الاستومری رولی و ورقهای ضخامتهای گوناگونی دارند و بسته به شرایط محیطی و آب و هوایی محل مورد نصب، انتخاب و استفاده میشوند. از ویژگیهای بسیار مهم عایق الاستومری میتوان به قابلیت نصب آسان آن اشاره کرد که باعث میشود برای استفاده در انواع فضاهای داخلی و خارجی ساختمان مورداستفاده قرار بگیرد.
از عایقهای الاستومری بهعنوان عایقهای جدید و مدرن، این روزها بیشتر از عایقهای سنتی بهرهبرداری میشود. این نوع عایق جایگزین بسیار مناسبی برای عایق پشمشیشه بهحساب میآید که با ساختار سلول بسته خود از اتلاف انرژی و حرارت در ساختمان بهخوبی جلوگیری کرده و طول عمر سازه را بالا میبرد.
در ادامه تمام انواع عایق الاستومری را بررسی میکنیم.
عایق الاستومری رولی ساده
این نوع از عایق الاستومری رولی وزن بسیار سبکی دارد و مقاومتش در برابر شرایطی مانند رشد قارچ و باکتری، تماس و حضور مواد شیمیایی، گردوغبار و رطوبت بسیار مناسب است. از ویژگیهای دیگر آن میتوان به قابلیت نصب آسان و فرآیند نگهداری بیدردسر آن نیز اشاره کرد که باعث میشود برای عایقکاری سیستمهای تهویه مطبوع در فضاهای بسته بسیار مطلوب باشد.
برای نصب کردن عایق الاستومری رولی ساده به چسبهای مخصوص نیاز دارید. همچنین برای گرفتن درزهای ایجادشده باید از درزگیر مخصوص این عایق استفاده نمایید.
عایق الاستومری رولی روکشدار
استفاده از روکش روی عایقهای ساختمانی برای محافظت از خود عایق بیشتر در برابر شرایط متغیر آب و هوایی محیطی و اشعه فرابنفش تابش خورشیدی است. البته همه عایقهای الاستومری به روکش احتیاج ندارند، مخصوصاً آنهایی که در فضاهای داخلی مورداستفاده قرار میگیرند؛ اما طبیعتاً عایقهایی که در محیطهای بیرونی بهکاربرده میشوند برای افزایش طول عمر و محافظت محیطی به روکشهای مختلفی نیاز دارند.
رایجترین و معروفترین شکل عایق الاستومری روکشدار، روکش آلومینیوم است. روکش آلومینیومی باعث میشود تا عایق در برابر شرایط متغیر و ناپایدار جوی و آب و هوایی مقاومت بیشتری پیدا کند. در عایقهایی که برای ایزوله کردن مخازن، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی و البته سیستمهای تبریدی مصرف میشوند وجود روکش آلومینیوم بخشی ضروری است.
عایق الاستومری روکش آلومینیوم نیز به دو صورت ساده و چسبدار در بازار وجود دارد که استفاده از هرکدام از انواع آن به شرایطی که میخواهید عایق را در آن به کار ببرید وابسته خواهد بود.
عایق الاستومری رولی شانه تخممرغی
مدل شانه تخممرغی شاید شناختهشدهترین نوع عایق الاستومری برای مردم باشد. این عایق رولی به خاطر خاصیت آنتاتومیکش بیشتر برای عایق کردن صوتی مورد مصرف دارد. دلیلش هم ساختار سلولی و سطح متخلخل آن است که باعث میشود امواج صوت با برخورد به آن بازگشت پیداکرده و در محیط بماند. این عایق رولی الاستومری میتواند در کاهش آلودگی صوتی محیط نقش بسیار مهمی داشته باشد. بسیاری از افرادی که در حوزه صدا و موسیقی فعالیت میکنند حتماً اتاقی دارند که با عایق الاستومری شانه تخممرغی پوشیده شده تا موجب آلودگی صوتی در ساختمان نشوند. عایقکاری صوتی را اغلب با نام آکوستیک کردن میشناسند.
عایقهای الاستومری شانه تخممرغی را در دو مدل ساده و موج دارد و به دو شکل بی چسب و چسبدار تولید میکنند. علاوه بر انرژی صوتی مقاومت این عایقها در برابر رطوبت، حرارت و مواد شیمیایی بسیار بالا است.
بیشتر بخوانید: عایق و ایزوگام
عایق الاستومری پروتکت بلک
پروتکت بلک یا به عبارتی پوشش محافظتی سیاه، نوعی روکش عایق است. عایق الاستومری پروتکت بلک نوعی از عایق حرارتی منعطف است که با ساختار غیر متخلخلی که دارد از مقاومت بالایی در برابر رطوبت و آلودگی برخوردار است و برای عایقکاری و ایزوله سازی مکانهایی که تماس با رطوبت و آلودگی در آنها بالاست استفاده میشود. همچنین برای عایق کردن سیستمهای تهویه هم مناسب است.
عایق الاستومری پشت چسبدار ساده
عایقهای سنتی مانند پشمشیشه میتوانند در مراحل نصب دردسرهای زیادی داشته باشند. ازجمله ایجاد حساسیت و مشکلات تنفسی و پوستی برای نصابانی که زیاد در کنار آنها حضور دارند. علاوه بر آن فرآیند نصب آنها نیز وقتگیر و دشوار است. ازاینرو عایقهای الاستومری پشت چسبدار توانستهاند بهواسطه سهولت در نصب و عایقکاری، همچنین سرعت نصب بیشتر، به جایگزین بسیار مناسبی برای عایقهای سنتی تبدیل شوند. استفاده از عایقهای پشت چسبدار نهتنها باعث صرفهجویی در زمان نصب میشود بلکه ازنظر اقتصادی نیز برای سازنده بهصرفهتر خواهد بود.
عایقهای الاستومری پشت چسبدار نخ دار
یادتان باشد که همیشه سطوحی که به عایقکاری نیاز دارند ثابت نیستند. در بسیاری از موارد نیاز به عایقکاری سطوحی میشود که درحرکتاند. در چنین مواردی استفاده از عایق الاستومری چسبدار نخ دار بسیار مفید خواهد بود. این عایقها به خاطر مقاومت کششی بالایی که بهواسطه الیاف مسلح بهکاررفته در ساختارشان دارند عایقی ایده آل برای سطوح متحرک هستند. البته بعضی از مهندسین از این عایق برای ایزوله کردن کانالهای گالوانیزه نیز استفاده میکنند و به خاطر مقاومت بالاتر آن را به عایقهای پشت چسبدار ساده ترجیح میدهند.
عایق الاستومری لولهای
عایقهای الاستومری لولهای دسته بزرگ دوم عایقهای الاستومری هستند که زیرمجموعه عایقهای حرارتی و برودتی بهحساب میآیند. این نوع از عایقهای الاستومری مانع از چگالش در لولههای آب سرد شده و از یخزدگی آنها جلوگیری میکنند. البته در سیستمهای گرمایشی نیز از این عایقها استفاده میشود که در این شرایط برای کاهش دما و گرما است.
استفاده از این عایقها روی لولههای انتقال آب گرم و سرد باعث میشود لولههای فلزی در شرایط جوی و آب و هوایی متغیر زنگ نزنند. همچنین موجب صرفهجویی در انرژی سیستمهای سرمایشی، گرمایشی و البته تهویه مطبوع میشوند.
عایقهای الاستومری لولهای را میتوانید در ضخامتهای 9، 13، 19 و 25 میلیمتری در بازار پیدا کنید. این دسته از عایقها نیز خود انواع مختلفی دارد که در زیر به آنها اشاره میکنیم.
عایق الاستومری لولهای ساده
عایقهای الاستومری لولههای ساده درست مانند نمونههای رولی آن محافظ بسیار خوبی در برابر رشد قارچ و کپک بوده و همچنین مانع هدر رفتن انرژی در واحدهای مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی میشود. از این عایق بیشتر برای ایزوله کردن یا عایقکاری لولههای سرد و گرم و البته اتصالات آنها در فضاهای داخلی استفاده میشود. چراکه روکش محافظتی ندارند و به همین خاطر مناسب فضاهای بیرونی نیستند.
برای نصب کردن این عایق باید از دولپه برشش دهید و روی لوله و اتصالات بکشید. سپس با چسب مخصوص سر جایش محکم کنید.
عایق الاستومری لولهای روکش آلومینیوم
این نوع از عایق الاستومری لولهای بهواسطه ساختار بسته خود یک محافظ کاملاً ایده آل است که باروکش محافظتی آلومینیومی برای کنترل کردن چگالی لولههای آب سرد و خطوط تبریدی و همچنین جهت کنترل و کاهش انرژی گرمایی در سیستمهای گرمایشی استفاده میشود. وزن این عایق بسیار سبک است و انعطافپذیری بسیار خوبی دارد.
از این نوع عایق الاستومری باروکش آلومینیوم بیشتر برای ایزوله کردن سیستمهای لولهکشی آب و سیالات در فضاهای بیرونی استفاده میشود. چراکه روکش بازتابدهنده آن باعث میشود تا برابر اشعههای مضر تابش خورشید و تغییرات آب و هوایی مقاومت خوبی داشته باشد و عمر مفید سیستم لولهکشی را بالا ببرد.
البته روکش آلومینیومی در این نوع از عایقها میتواند ضخامتهای متفاوتی در ابعاد 130، 170 و 230 میکرون داشته باشد که بسته به شرایط محیطی مورداستفاده یکی از این قطر روکشها انتخاب میشود.
همچنین این عایقهای الاستومری روکشدار بهصورت مسلح شده با نخ فایبرگلاس هم موجود هستند.
عایق الاستومری لولهای پروتکت بلک
این نوع از عایق الاستومری باروکش پروتکت بلک در اندازه 1.4 اینچی و در ضخامت 6،9،13، 19 و 25 در بازار وجود دارد که برای عایقکاری انواع لولههای فولادی، مسی و چندلایه مناسب است.
کاربرد عایق الاستومری
اصولاً هر بخشی از صنعت ساختمانسازی (و سایر صنایع) که به عایقکاری نیاز دارند میتوانند از این نوع عایق بهره ببرند. عایقهای الاستومری نوع جدید عایقهای ساختمانی سبک و منعطف است که توانسته بهواسطه همین ویژگیها ازنظر نصب و راهاندازی بهصرفهتر باشد و بهاندازه عایقهای سنتی و بلکه بیشتر بازده داشته باشد.
بیشتر بخوانید: بانک اطلاعات ساختمان | پروژه های در حال ساخت
از انواع این عایقهای فوقالعاده بهواسطه مقاومت زیادی که در برابر سرما و گرما دارند میتوان در عایقکاری تأسیسات ساختمانی، سیستمهای لولهکشی سرد و گرم، کانالها، بویلرها، چیلرها، لولههای انتقال نفت و گاز، مخزنها، سقف سولهها و سیستمهای تهویه مطبوع بهخوبی استفاده کرد.
ویژگیهای عایق الاستومری
این نوع از عایق ویژگیهای منحصربهفردی دارند که گرچه در بالا به برخی از آنها اشاره کردیم، اما بهصورت خلاصه در زیر آنها را شرح میدهیم:
- این عایقها وزن بسیار سبکی دارند و در کنار آن از قابلیت انعطافپذیری مطلوبی هم برخورداند. ویژگیهایی که باعث میشود این عایق برای ایزوله کردن انواع سیستمهای مختلف گزینهای ایده آل باشد.
- برخلاف عایقهای سنتی مانند پشمشیشه، این نوع از عایق هیچ موادی که برای سلامتی مضر باشد و موجب حساسیت شوند در ساختار خود ندارند. ازاینرو برای نصب کردن آنها به دستکش و وسایل ایمنی نیازی نیست.
- عایق الاستومری مقاومت بسیار خوبی در برابر حرارت و آتش دارد و درواقع جزو عایقهای نسوز بهحساب میآید.
- قابلیت رنگپذیری عایق الاستومری بسیار مطلوب است بهگونهای که میتوانید در شرایطی که عایق در معرض دید قرار دارد برای زیباسازی ظاهری سازه آنها را بارنگهای دلخواه بپوشانید.
- مقاومت این نوع از عایق در برابر رشد قارچ و باکتری زیاد است.
- مقاومت عایق الاستومری در برابر فشار و جذب رطوبت نیز بالا است؛ و این امر ناشی از ساختار سلولی بسته آن است که با گاز نیتروژن پرشده.
- نصب این عایق بسیار آسان و سریع است.
- طول عمر و دوام عایق الاستومری بسیار بالاست.
- هنگامیکه از این عایق در مکانهای داخلی استفاده شود نیازی به استفاده از روکش نیست چراکه ساختار خود آن مانع جذب آب و رطوبت میشود.
- استحکام عایقهای الاستومری در برابر آسیبهای فیزیکی از عایقهای سنتی مانند پشمشیشه بیشتر است.
- عایقهای الاستومری کاربرد دومنظوره دارند. به صورتی که هم عایق حرارتی هستند و هم عایق برودتی.
- این عایق علاوه بر مقاومت بالای حرارتی و برودتی، باقابلیت جذب صدای بالا، یک عایق صوتی بسیار مطلوب هم هست.
قیمت عایق الاستومری
قیمت عایق الاستومری به ضخامت و دانسیته آن بستگی دارد. علاوه بر این دو پارامتر جنس و نوع مواد تشکیلدهنده در کنار برند سازنده آن نیز در تعیین قیمت عایق الاستومری مؤثر هستند. شما میتوانید انواع عایق الاستومری را از قیمت متری حدود 30 هزار تومان تا حدود 200 هزار تومان هم پیدا کنید. بهصورت کلی قیمت عایق الاستومری از عایقهای سنتی مانند پشمشیشه و پشم سنگ کمی گرانتر است، اما با مجموع هزینه نصب، نگهداری و سرعت نصب، این عایقها درمجموع بهصرفهتر از عایقهای سنتی خواهند بود.
شما میتوانید برای اطلاع از قیمت روز عایق الاستومری با کارشناسان پرشین سازه تماس بگیرید و اطلاعات موردنیاز خود را دریافت نمایید.