پیکور چیست؟
پیکور به معنای ابزار تخریب سنگ و بتن است که با نیرو و منابع مختلفی از قبیل، بنزین، برق، باد و... کار میکند. این وسیله در ابعاد و اندازههای مختلفی طراحیشده و در بازار به فروش میرسد، لذا یکی از اصلیترین عوامل در انتخاب یک پیکور مناسب، قدرت و توان بالای آن بوده که در حین خرید باید به آن توجه لازم را کرد. این وسیله بانامها و اسامی مختلفی همچون چکش تخریب، بتن کن که جهت تخریب سنگ و بتن و آسفالت به کار میرود، در بازار شناخته میشود.
چگونگی عملکرد پیکور
در عملیات تخریب سازههای ساختمانی و بتنی، از وسایل و تجهیزات مختلفی استفاده میشود. افراد بسته به نوع فعالیت خود و طراحیهای مختلفی که در این دستگاه وجود دارد، نمونه مدنظر خود را انتخاب کرده و از آن در تخریب بتن و سنگ در ساختمانها استفاده میکنند. پیکورها بر اساس نیرو و کاربردهای مختلفی که در سازههای ساختمانی دارند، به موارد متعددی تقسیمبندی میشوند. در حقیقت گروهی از افراد از این وسیله تحت عنوان چکش برقی یاد میکنند، گروهی بانام چکش هیدرولیکی آن را میشناسند و گروهی دیگر هم آن را وسیله تخریب بتن و سنگ میدانند که نامگذاری مورد آخر، بیشترین کاربرد و استفاده را در ساختمانسازی دارد.
بیشتر بخوانید : آشنایی با ویبراتورهای برقی بتن
کاربردهای متعدد پیکور
ازآنجاییکه پیکورها، ابزارهایی مورداستفاده و ضروری در تخریب ساختمانی هستند، لذا کاربردهای مختلفی را برای آن در نظر گرفتهاند که از مهمترین کاربرد پیکورها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1-یکی از کاربردهای پیکورها در بخشهایی ازجمله راهسازی، خیابانسازی، تعمیر و بازسازی پیادهروها، بازسازی و انجام کارهای عمرانی و ساختمانی، تعمیرات مسیرهای آب و فاضلاب و بخشهای زیرزمینی همچون برق و مخابرات است.
2-استفاده از پیکور در معادن مختلف: بهمنظور خارجسازی مصالح که در وهله اول از مواد منفجره استفاده میکنند تا سنگهای بزرگ به تکههای کوچک تبدیل گردد، سپس در ادامه با استفاده از وسیلهای به نام پیکور هیدرولیکی، سنگها را به تکههای خیلی کوچک تبدیل میکنند و مورداستفاده قرار میدهند.
بیشتر بخوانید : دریل بتن کن چیست و چه کاربردهایی دارد؟
3-کاربرد دیگر این وسیله، در ریز و خرد کردن سازههای بتنی، آسفالت، حفاری تونل و... است.
انواع متعدد پیکور
بسته به قدرت و انرژی که در تخریب مصالح ساختمانی استفاده میشود، انواع متعددی از پیکور در دسترس است. بسته به نوع استفاده، آن را به مدلهای مختلفی تقسیمبندی میکنند:
- پیکور برقی
پیکور برقی چندین سال بعد از استفاده از پیکورهای بادی در بازار موجود شدند و لحظهبهلحظه میزان استفاده از آنها در مصالح و سازههای ساختمانی بیشتر میشود. مهمترین عامل در انتخاب این مدل پیکورها را قدرت بالای آن در تخریب مصالحی چون بتن میدانند. در تخریب بخشها و فعالیتهای مختلف ساختمانی همچون آجر، سنگ، بتن، کاشی و ملات معمولاً از این نوع وسیله استفاده میگردد. این وسیله در طراحیها و اندازههای مختلف، بسته به میزان نوع و سلیقه مشتری، طراحی و ساختهشده و در بازار آماده فروش هستند. وزن آنها از 6 تا 32 کیلوگرم موجود است.
- پیکور بادی
در این مدل از پیکور، میزان هوای جمع شدهای که در کمپرسور تولیدشده است، انرژی لازم برای تخریب مصالح ساختمانی از قبیل سنگ و بتن را تأمین و در اختیار این وسیله قرار میدهد تا افراد از آن برای از بین بردن اجسام ساختمانی استفاده کنند. لذا مهمترین نکته در استفاده از این پیکور این است که باید حتیالامکان به یک کمپرسور وصل باشد تا این امر صورت گیرد.
باوجوداینکه پیکور بادی پرکاربردترین نوع پیکور در بین انواع مختلف آن نیست؛ اما استفاده از آن در شرایط مختلف بسیار کاربردی و ضروری است. در حقیقت این وسیله بیشتر برای مواردی قابلاستفاده است که پروژه بهآسانی به انرژی برق متصل نباشد، لذا در این موارد وجود این نوع پیکورها احساس میشود. این نوع پیکور در اندازههایی با ابعاد 2 تا 42 کیلوگرم موجود است و در بازار بهراحتی ارائه میشود. در این وسیله به دلیل سبکی و راحت آن، میتوان از نیروی انسانی استفاده کرد.
بیشتر بخوانید : همه چیز در مورد دوربین نقشه برداری
- پیکور هیدرولیکی
پیکورهای هیدرولیکی در ابعاد و سایزهای بزرگتری موجود هستند و در بیشتر موارد بر روی عواملی همچون بیلهای مکانیکی بهراحتی قابل جایگیری هستند. از این مدل بیشتر برای تخریب سنگ و بتن و موارد دیگر استفاده میشود، لذا یکی از بهصرفهترین و ضروریترین دستگاهها جهت تخریب سازههای ساختمانی هستند و کاربردهای فراوانی را در صنعت ساختمان دارند. از بیشترین کاربردهای این وسیله میتوان در تخریب معادن بزرگ و جادهها، تخریب تونل و پروژههای بزرگ ساختمانی نام برد. درمجموع میتوان اساس و پایه اصلی یک ساختمان را با این نوع پیکور از بین برد.
ازلحاظ نحوه استفاده از این محصول میتوان گفت که بهوسیله فشار روغنی که در پشت این وسیله قرار دارد، بهصورت کاملاً مشخص به موضع موردنظر ضربه زده و طی چندین ضربه پشت سر هم، مصالح و اجسام موردنظر خردشده و به ابعاد موردنظر تبدیل میشود. اجسام خردشده بسته به میزان سختی خود، شدت و میزان ضربات را تعیین میکنند. بهمنظور نصب این محصول بر روی بیل مکانیکی به یک سوپاپ پایه نیاز دارید تا این وسیله در مکان مناسب ثابت شود. درواقع این وسیله به دلیل ضربات پشت سرهمی که به اجسام وارد میکند باید نصب آن بهدرستی انجام گیرد تا بهصورت استاندارد استفاده شود.
نکات مؤثر در مورد چگونگی عملکرد پیکورها
در حقیقت پیکورها، بسته به میزان انرژی که مصرف میکنند، ازلحاظ عملکرد هم تفاوتهای مؤثر و قابلتوجهی نسبت به هم دارند که باید بدان توجه کرد. درواقع پیکورها با استفاده از هوای جمع شده در سیلندر، بهنوعی باعث ایجاد ضربه میشوند و بهاینترتیب میتوانند سنگ، بتن، آجر و یا هر مصالح و اجسام دیگری را تخریب کرد. موتوربرقی بهکاررفته در این وسیله، نیروی مؤثر و لازم را برای استفاده از این محصول فراهم میکند.
قیمت پیکور
پیکورها بسته به عملکرد خود و نوع قطعات بهکاررفته در آنها، انواع متفاوتی دارند؛ اما همه آنها در یک مورد بسیار شبیه هم هستند و آن، این است که همگی در تخریب و از بین بردن مصالح ساختمانی و ابزارهای مختلف در سازههای ساختمانی مثل سنگ و بتن یکسان عمل میکنند. ازلحاظ بررسی قیمت پیکورها میتوان گفت این وسایل بسته به بازدهی بالا و عملکرد مختلفی که دارند، قیمت مختلفی هم دارند، لذا در بازار فروش، قیمتها متغیر بوده و بسته به نوع وسیله و عملکرد خود، قیمت گزاری میشوند. در این راستا شرکتهای مختلفی، هم بهصورت آنلاین و هم بهصورت فروش حضوری، میتوانند پیکورهای را به سراسر کشور ارسال کنند و فروش بالایی در این راستا داشته باشند.
تقسیمبندی پیکور برقی
پیکورهای برقی یا بتن کنها از پرمصرفترین وسایل و تجهیزات جهت تخریب اجسام و مصالح ساختمانی هستند. این محصولات بر اساس عملکرد مشخصی که دارند و با توجه به موارد زیر تقسیمبندی میشوند:
- وزن بتن کن
- نوع مته بتن کن
ساخت و طراحی و وزن پیکورهای برقی بر اساس عملکرد و کارایی اپراتور در بازار مشخص میشود که کمترین وزن برای این وسیله را 2 کیلوگرم و میزان بیشتر آن را 12 کیلوگرم مشخص کردهاند. همچنین پیکورهای برقی بر اساس نوع مته هم دستهبندیشدهاند و شامل موارد زیر هستند:
- چهار شیار
- دو شیار
در حقیقت نام پیکور برقی برای ابزاریهای برقی دوکاره استفاده میگردد. این وسایل برای دریل کاری و ایجاد سوراخ در سنگ و بتن و سایر اجسام ساختمانی کاربرد دارند. مهمترین قابلیتهای استفاده از پیکورهای برقی دوکاره شامل:
- ایجاد سوراخ در میلگرد
- ایجاد سوراخ جهت استفاده در تأسیسات و نصب مصالح
نوع دیگری از تقسیمبندی پیکورهای برقی میتواند بهصورت زیر باشد:
- پیکورهای برقی دوکاره 4 شیار که دارای وزن 3 تا 7 کیلوگرم هستند.
- پیکورهای برقی دوکاره 5 شیار که دارای 4 تا 11 کیلوگرم هستند.
نکته قابلتوجه در حین استفاده از پیکورهای برقی این است که این دسته از وسایل بهصورت چرخشی و ضربهای بیشتر استفاده میشوند، چراکه هم نوع مته و هم نوع سر قلم به کار گرفتهشده در این وسایل بیشترین تطابق و هماهنگی را دارد. درواقع از سر قلم معمولاً بهعنوان چکش تخریبی استفاده میشود و از سر مته جهت ایجاد سوراخ در اجسام ساختمانی میتوان استفاده نمود.
بیشتر بخوانید : تراز لیزری
مزایای مؤثر و مهم در استفاده از پیکور برقی 5 شیار نسبت به پیکور برقی 4 شیار
پیکورهای برقی 5 شیار، دارای مته مناسبی هستند و این توانایی رادارند که در صورت تخریب، ضربه بزرگی را به مصالح وارد کنند.
این نوع پیکورها دارای سیستم لرزش مؤثری هستند. نحوه کار با این وسایل به این صورت است که در حین استفاده، موجب دفع لرزش میشوند. این راهکار موجب میشود بدون احساس خستگی، پروژه تخریب بهدرستی صورت گیرد.
بخش ابزارگیر این وسیله بهطورمعمول از 6 گوشه تشکیلشده است و به دلیل برخورداری از تکنیکهای پیشرفته، موجب شده سختترین پروژههای ساختمانی را به سهولت انجام دهد. در همین راستا این امر موجب میشود انجام تخریب بهدرستی صورت گیرد.
دستهبندی انواع متنوع پیکورهای برقی
پیکورهای برقی بسته به عملکرد خود به انواع دستهبندی میشوند و شامل موارد زیر هستند:
- پیکور برقی 7 کیلویی:
این دسته از پیکور برای از بین بردن مصالح ظریف و سبک، کاربرد دارد. ازلحاظ اندازه، در تقسیمبندی پیکورهای برقی کوچک جای میگیرد. معمولاً از این وسیله برای تخریب سرامیک، دیوار، گچوخاک و کندن چاه استفاده میکنند که بهراحتی قابل انجام است.
- پیکور برقی 10 کیلویی:
این دسته از پیکور بسته به نوع عملکرد خود، بسیار پرکار و پرزحمت هستند و بیشتر برای تخریب مصالحی همچون سنگ، بلوکها و حفاری چاه مورداستفاده قرار میگیرند.
- پیکور برقی 15 و 16 و 17 کیلویی:
این نوع از پیکورها برای تخریب مصالح سنگین و نیمه سنگین کارایی دارند و بیشتر برای مصالحی چون دیوارهای بتنی، تخریب کف، سنگ و سرامیک که بسیار سخت و سنگین هستند کاربرد دارند.
- پیکور برقی 30 تا 32 کیلویی:
این مدل از پیکورها، تخریب مصالح را در حجم بالا و با مقاومت فوقالعاده زیاد انجام میدهند. از موارد کاربرد این محصول میتوان به تخریب تیرچه، سقف و فونداسیون ساختمان اشاره کرد.
از مهمترین مزیتهای این وسایل نسبت به نمونههای دیگر در بازار میتوان به:
- قیمت مناسب آن
- انجام آسانکار
- بهبود کارایی حین استفاده
- کیفیت بالای وسیله
- انتقال آسان و راحت آن اشاره کرد.
تفاوت پیکور و هیلتی
در حقیقت پیکور یا نام دیگر آن چکش برقی، وسایلی هستند که در تخریب مصالح و اجسام ساختمانی کاربرد بسیار وسیعی دارند. به دلیل قابلیتهای بالایی که در صنعت ساختمانی دارند، بالأخص در صنعت بتن، بیشترین کارایی را از خود نشان میدهند؛ اما ازلحاظ تفاوت این دو ابزار نسبت به هم میتوان گفت که دریلهای بتن کن در حقیقت برای از بین بردن و تخریبهای محدود مصالح، بیشترین کارایی رادارند و کاربرد اصلی آنها، در ایجاد سوراخ و برش در مصالح و اجسام ساختمانی است. حال اینکه پیکورها باعث تخریب سازههای ساختمانی بهصورت یکجا میشوند و دقت و ایجاد ظرافت در حین برشکاری، در این ابزار بسیار حائر اهمیت است.
بیشتر بخوانید : بانک اطلاعات ساختمان | پروژه های در حال ساخت
سخن پایانی
اگر شما قصد خرید پیکور جهت تخریب اجسام سخت و سنگین رادارید؛ ولی نمیدانید کدام ابزار میتواند بیشترین کارایی را برای شما داشته باشد، لذا لازم است با متخصصین مجرب در این زمینه که هم بهصورت آنلاین و هم بهصورت حضوری آماده خدمترسانی و پاسخگویی به سؤالات شما هستند مشورت کنید. یا به فروشگاههای معتبر مراجعه کنید و با کسب اطلاعات لازم در این حوزه، بهترین نمونه و ابزار مدنظر خود را خریداری کنید و بهدرستی از آن استفاده نمایید.
برخورداری از طرحها و مدلهای متنوع این ابزارها در بازار موجب شده، دایره انتخاب مشتریان بیشتر گردد و بتوانند با دیدی گسترده و با کسب اطلاعات مؤثر در این حوزه، اقدام به خرید نمایند و پیکور مناسب خود را انتخاب کنند.