دیوار سبز کابلی نوعی از دیوار سبز میباشد که زیبایی خیرهکنندهای دارد و بهصورت عمودی توسط کابلها در فضاهای مختلف نصب میگردد. توجه به گل و گیاه همواره در بین ما ایرانیها وجود داشته است. البته این موضوع تنها مختص ما نیست و در هر فرهنگی گیاهان موردتوجه هستند و هرکسی سعی میکند به نحوی از زیبایی و فواید آنها استفاده کند. همین موضوع سبب شده اسباب و وسایل و ابزارهای استفاده از زیبایی گیاهان هم روزبهروز بیشتر شود و در طراحی و دکوراسیون داخلی شهرها از گیاهان بهعنوان یک عنصر اصلی استفاده شود. یکی از سازههایی که موجب نمایش گیاهان به بهترین شکل میشود و فضایی خیرهکننده ایجاد میکند، سیستم دیوارهای سبز و تزیینشده با گیاهان است.
در این صفحه با سیستم دیوار سبز کابلی و کاربرد آن آشنا می شوید:
مزایای استفاده از سیستم دیوار سبز کابلی
- هزینه اجرایی مناسب و بهصرفه برای دیوارهای بزرگ
- تنوع طراحی و مدرن بودن سبک کاری
- سرعت اجرای بالا در نصب
سازه اصلی دیوار سبز کابلی در نما
در برخی پروژهها طراحی دیوار سبز کابلی، بهسادگی طراحی یک دیوار سبز کابلی در محوطه و یا حیاط ویلاها نیست. برای ایجاد نمای ساختمان نیاز به سازهای قویتر داریم. سیستمهای کابلی که بهمنظور استفاده در نماهای سبز با سطح وسیع میباشند، سیستم نمای کابلی و کششی نام دارد. دیوار سبز کابلی کششی میتواند فضاهایی مانند دیواره ساختمانهایی چون پارکینگها، ساختمانهای اداری، فضاهای عمومی و فضاهای مسکونی بزرگ را بپوشاند.
کابلهای عمودی شکل، در قابهای فلزی روی سطح دیوارها نصب میشوند و دیوار سبز را ایجاد میکنند. این کابلها باید ضدزنگ باشند تا باگذشت زمان و شرایط محیطی آسیب نبینند. گیاهانی که رونده هستند و سنگین روی این کابلهای فلزی هدایت میشوند، دیواری با نمای گل و گیاه پدید میآورند که به آن دیوار سبز کابلی گویند.
در ساختار دیوارهای سبز کابلی توپیهای فولادی وجود دارد که روی دیوار برای عبور کابلها نصبشدهاند. فاصله این توپیها از یکدیگر اهمیت فراوانی دارد و با توجه به گیاهی که میخواهیم روی دیوار استفاده کنیم، باید به نحوه قرار گرفتن آنها نیز توجه کنیم. اگر وزن گیاهان مورداستفاده زیاد باشد، معمولاً فاصله توپیها از یکدیگر ۵۰ سانتیمتر است، اما برای گیاهان معمولی و سبک فاصله ۱۵ تا ۳۰ سانتیمتری کافی میباشد. کابلها را میتوان افقی، عمودی و یا به شکل ضربدر به دیوار متصل کرد و محدودیتی دراینباره وجود ندارد.
گیاهان مناسب برای دیوار سبز کابلی
برای استفاده از گیاهان محدودیتی وجود ندارد، اما بهتر است از گیاهانی استفاده شود که به آب کمتری نیاز دارند، همچنین نباید از رشد گیاهان غافل بود، پس حتماً باید به ارتفاع دیوار و رشد گیاهان توجه شود. ریشه گیاهان مورداستفاده هم اهمیت فراوانی دارد. برای این منظور بهتر است گیاهانی را انتخاب کنید که ریشههای کوچکی دارند.
کاربرد دیوار سبز کابلی
دیوار سبز کابلی هم در داخل خانه و هم در بیرون و فضای شهری کاربرد دارد. مثلاً در نمای ساختمانها میتوان از این ایده زیبا استفاده کرد که به زیبا شدن شهر هم کمک کند و منظره فوقالعادهای را ایجاد کند. در داخل خانه هم میتوانید دیواری را به این ایده اختصاص دهید یا مثلاً برای جدا کردن قسمتی از قسمت دیگر در خانه، بهجای پارتیشنبندیهای چوبی از دیوارهای سبز استفاده کنید تا زیبایی را چندین برابر کند.
سیستم آبیاری دیوار سبز کابلی
سیستم مناسب آبیاری، با توجه به نوع گیاهان و بودجه شما طراحی میشود. دیوار سبز کابلی منزلتان را میتوانید با دست، آبیاری قطرهای یا سیستمهای هوشمند آبیاری کنید. با توجه به اینکه دیوار سبز بهعنوان فنآوری زیستمحیطی مطرح میباشد، بهتراست امکان ذخیرهسازی آب باران، استفاده مجدد از آب بازیافتی و استفاده از آب غیرشـرب در سیسـتم آبیـاری درنظر گرفته شود. طراحی سیستم آبیاری در دیوارهای سبز کابلی باید بهگونهای باشد که آسیبی به نما و سازه بنـا وارد نکند. لولههای افقی و عمودی آبیاری علاوه بـر دسترسـی آسان از بیـرون دیده نشوند تا زیبایی کار حفظ شود.