ثبت رایگان آگهی
    مطالب پربازدید
    @article.TitleEncoded
    مراحل نصب آسانسور از ابتدا تا انتها1397/10/09
    @article.TitleEncoded
    چوب و کاربرد های اصلی آن در صنعت ساختمان1397/05/15
    @article.TitleEncoded
    گچ ساختمانی مزایا و معایب آن1397/01/27
    @article.TitleEncoded
    پکیج چیست و مزایا و معایب آن1397/01/19
    @article.TitleEncoded
    بانک اطلاعات ساختمان | پروژه های در حال ساخت1399/10/30
    محبوب ترین دسته بندی ها
    درب ، پنجره و شیشه
    دامپا
    درب ضد سرقت
    درب ورودی ساختمان
    سیمان
    شن و ماسه
    فن کویل
    ماستیک
    موزاییک
    موم پرایمر
    اجرا، راه اندازی و نصب آسانسور
    پنجره چوبی
    کفپوش بتنی و واش بتن
    گچ
    شیشه بالکن
    سیمان سفید
    یونولیت سقفی
    کفپوش سنگی
    پنجره سقفی
    پنجره آکاردئونی
    پارتیشن کشویی

    کانال‌کشی گالوانیزه

    کانال‌کشی گالوانیزه
    @ArticleModel.ImageName

    کانال‌کشی گالوانیزه در هریک از انواع خود، دارای کاربردهای مختلفی دارد که در سیستم‌های تهویه مطبوع کارایی دارد.

    کانال‌ها در ساختمان‌ها و مراکز صنعتی جهت هدایت هوا به محل‌های خاص تعبیه‌شده در ساختمان استفاده می‌شود. کانال‌سازی رشته‌ای مرتبط برای ایجاد کانال برای انواع مراکز مختلف می‌گردد که شامل، ساخت کانال‌های بیمارستانی ساخت و نصب کانال‌های مراکز صنعتی ساخت، ساخت و نصب کانال‌های برج‌ها، ساخت و نصب انواع دریچه‌های تنظیم هوا است. با توجه به همین کاربردهای متنوع نیز در این بخش از وبلاگ سازه افزار به سراغ این موضوع کاربردی رفته و شمارا با کانال‌سازی ساختمان بخصوص با استفاده از کانال‌های گالوانیزه آشنا می‌کنیم.

    کانال‌کشی از نوع گالوانیزه چیست؟

    کانال‌سازی گالوانیزه صنعتی با انواع کانال‌های صنعتی گالوانیزه ازجمله کانال گالوانیزه چهارگوش، کانال گالوانیزه گرد، کانال گالوانیزه اسپیرال و عایق شده صورت می‌گیرد. کانال‌کشی گالوانیزه در هریک از انواع خود، دارای کاربردهای مختلفی همچون کانال هوا گالوانیزه و کانال کولر گالوانیزه است که در سیستم‌های تهویه مطبوع کارایی دارد. به‌طورکلی کانال گالوانیزه باهدف انتقال هوا و تهویه‌ی مطبوع محیط‌های صنعتی که در سیستم‌هایی همچون داکت اسپلیت، روفتاپ پکیج، فن کول، هواساز و بسیاری از موارد دیگر مورداستفاده قرار می‌گیرند و لازم به ذکر است که ازلحاظ ظاهری به دو نوع گرد و مستطیل تقسیم‌بندی می‌گردند. از طرفی همان‌طور که از نام این نوع کانال‌ها مشخص است جنس آن‌ها از ورق‌های فلزی گالوانیزه است اما بنا به شرایط جوی برای جلوگیری از زنگ‌زدگی توسط رطوبت هوا از ورق‌های استیل نیز استفاده می‌گردد. به‌منظور نصب کانال‌های گالوانیزه نیاز به بهره‌گیری از متخصص است که با بررسی شرایط اندازه و نوع کانال تخمین زده شود. البته باید تأکید نمود که مسئله‌ی حائز اهمیت اینجاست که کانال گالوانیزه تهویه با کانال گالوانیزه مخصوص کولر متفاوت است و این تفاوت حتماً باید در نظر گرفته شود.

    گالوانیزه

    آشنایی با انواع کانال‌های گالوانیزه بر اساس کاربرد

    جالب است بدانید که انواع کانال‌های گالوانیزه بر اساس فاکتورهای مختلفی ازجمله شکل ظاهری و یا کاربرد دارای تقسیم‌بندی‌های مختلفی می‌باشند که در این قسمت به بررسی انواع این نوع از محصولات از دیدگاه کاربرد می‌پردازیم؛ بنابراین می‌توان انواع کانال‌های گالوانیزه را به شرح زیر تقسیم‌بندی نمود که به‌صورت:

    1. کانال گالوانیزه تهویه

    همان‌طور که میدانید تمامی سیستم‌هایی که وظیفه‌ی ایجاد سرما یا گرما و جریان هوا را در محیط به عهده‌دارند جزو سیستم تهویه به شمار می‌روند؛ بنابراین کانال‌کشی گالوانیزه تهویه لوله‌های انتقال هوا است که از ورق فلزی گالوانیزه باضخامت‌های گوناگون تهیه گشته است. جنس کانال گالوانیزه تهویه ورق‌های فلزی است که روکش عایقی به‌منظور کاهش دما بر روی آن‌ها تعبیه گشته است. همچنین اگر این ورق‌ها از داخل نیز عایق شده باشند به‌منظور کاهش آلودگی صوتی نیز مورداستفاده قرار می‌گیرند. در پایان نیز لازم به ذکر است که عایق‌های کانال گالوانیزه تهویه می‌تواند از جنس پشم‌شیشه یا فایبر بورد نیز باشد.

    2. کانال کولر گالوانیزه

    همان‌طور که در ادامه این نوشتار اطلاعات بیشتر به دست خواهید آورد کانال کولر گالوانیزه در دو نوع چهارگوش و گرد به بازار عرضه می‌گردد که وظیفه‌ی انتقال برودت و تهویه را به عهده‌دارند. این کانال‌ها به دلیل رسانایی حرارتی بالای ورق‌های گالوانیزه به‌منظور جلوگیری از میعان باید کاملاً عایق بشوند. عایق کانال کولر گالوانیزه توسط پشم‌شیشه یا پشم سنگ صورت می‌گیرد. قیمت کانال کولر گالوانیزه به دلیل پایین بودن قیمت ورق گالوانیزه کانال کولر بسیار مناسب است و به‌عنوان کانال کولر ارزان شناخته می‌گردد.

    3. کانال هوا گالوانیزه

    کانال هوا یا داکت هوا وظیفه‌ی دریافت هوای تولیدی دستگاه مطبوع را دارد و پس از پاک‌سازی آن، هوا را به دستگاه برمی‌گرداند بنابراین به‌طور خلاصه هدف کانال هوا انتقال هوا است. درواقع ساخت کانال هوا نیازمند مصالح محکم و مقاوم است که ورق‌های گالوانیزه علاوه بر قیمت مناسب دارای استحکام بالا و قابلیت تحمل ضربه و مقاومت در برابر خوردگی رادارند.

    گالوانیزه

    آشنایی با انواع کانال‌های صنعتی گالوانیزه

    به‌طورکلی می‌توان کانال‌های صنعتی گالوانیزه را در تقسیم‌بندی زیر قرارداد که در این بخش از سازه افزار به بررسی و آشنایی کامل شما با تک‌تک آن‌ها می‌پردازیم که به شرح زیر است:

    1. کانال گالوانیزه چهارگوش

    کانال‌های چهارگوش پیش‌ساخته گالوانیزه از دیرباز جهت انتقال هوا در سیستم‌های تهویه مطبوع مورداستفاده بوده و به دلیل استحکام، شکل‌گیری، زیبایی و تنوع سایزی همچنان به‌عنوان باکیفیت‌ترین و مهندسی‌ترین سیستم انتقال هوا محسوب می‌گردند.

    2. کانال گالوانیزه گرد

    این نوع کانال به‌صورت یکپارچه و با استفاده از ورق گالوانیزه به شکل طولی و با درزهای ممتد ساخته می‌شود. قطر این کانال‌ها متفاوت و بسته به پروژه به‌دلخواه کاربر به ایشان عرضه می‌گردد؛ اما طول این کانال‌ها دارای محدودیت یک متری یک و بیت و پنج‌متری و حداکثر دو و نیم متری تهیه می‌گردند. اتصال کانال گرد گالوانیزه به‌صورت فلنچ، رابط و اورلپ صورت می‌گیرد. اتصال اورلپ هنگامی رخ می‌دهد که کانال قطرکمی داشته باشد، اتصال رابط در کانال‌های با قطر متوسط و لنچ در قطرهای بالا کاربرد دارد. کارایی کانال گرد گالوانیزه در کانال‌های انتقال هوا، دودکش موتورخانه‌ها و شوتینگ زباله‌ها است. قیمت کانال گالوانیزه گرد به دلیل استفاده از ورق‌های یکپارچه گالوانیزه بسیار مناسب و ارزان است چراکه قیمت ورق کانال گالوانیزه در بازار مناسب ارائه می‌گردد. همچنین با عایق‌بندی کانال گرد گالوانیزه بهره‌وری کانال‌ها افزایش‌یافته و درنتیجه استفاده از آن‌ها مقرون‌به‌صرفه خواهد بود.

    3. کانال گالوانیزه اسپیرال

    امروزه به دلایلی مانند نصب ساده و نمای زیبا و مدرن استحکام و دوام بالا، تلفات انرژی پایین، افت فشار هوای کمتر نسبت به کانال‌های چهارگوش، بالا رفتن سرعت تولید و تحویل به علت اتصالات متداول، انبار کانال‌ها و قابلیت پیش‌تولید و ارائه خدمات مناسب به مشتریان، تقاضا برای استفاده از کانال اسپیرال بسیار افزایش‌یافته است. کانال اسپیرال یک لوله بزرگ مارپیچی شکل است که در سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، برای انتقال هوا و حتی گردوخاک و یا سیستم شوتینگ زباله از این کانال‌ها استفاده می‌شود. درواقع این نوع از کانال‌ها در برابر ضربه و آسیب‌های احتمالی مقاوم هستند و حجم و ضخامتشان کم است؛ بنابراین جایگزین بسیار مناسبی به‌جای استفاده از لوله‌های سیمانی هستند؛ که البته دارای تأییدیه از سازمان نظام‌مهندسی نیز هستند. از کانال‌های اسپیرالی که استوانه‌ای یا بیضی‌شکل است، در سازه‌های بتنی پارکینگ‌ها و یا به‌عنوان روکش داکت ها در عملیات ساختمانی استفاده می‌شود. البته لازم به ذکر است که به جهت ایجاد استحکام بالا، ورق‌های گالوانیزه‌ای را نیز به شکل دورانی به دور لوله‌ها یا کانال‌ها قرار می‌دهند؛ بنابراین می‌توان مزایای این نوع از کانال‌ها را به شرح زیر در نظر گرفت:

    • سرعت‌بالای طراحی

    • مقاومت بسیار بالا و نصب بسیار آسان

    • استحکام بالا و تحمل سرعت‌بالا و فشار بالای جریان هوا

    • جذابیت ظاهری نسبت به کانال‌های گرد و چهارگوش

    4. کانال گالوانیزه عایق شده

    ساخت کانال عایق شده از روش‌های نوینی است که به خدمت سیستم‌های خنک‌کننده و تهویه مطبوع آمده‌ است. درواقع با ساخت کانال عایق شده و استفاده از آن، مزایای بسیار زیاد و قابل‌توجهی نصیب مصرف‌کننده می‌شود چراکه این عایق‌ها معمولاً از نوع پلی اورتان بوده و دارای مزایای قابل‌توجهی ازجمله کیفیت بالای هوا در کنار کارایی سیستم تهویه مطبوع، صرفه‌جویی در انرژی و عایق‌های حرارتی، وزن سبک به همراه ایمنی بالا، به حداقل رسیدن نویزهای صوتی و تطبیق‌پذیری مناسب آن‌ها که می‌تواند به‌طور مستقیم در محل نصب اندازه‌گیری و اجرا کرد را دارا می‌باشند.

    گالوانیزه

    نکات مهم در اجرای کانال‌کشی

    عملیات کانال‌کشی درعین‌حال که می‌تواند رویه‌ای ساده و سرراست باشد بدون در نظر گرفتن نکات اجرایی بااهمیت نیز ممکن است تبدیل به کاری پردردسر و پیچیده شود؛ بنابراین در این بخش از این مقاله جامع در سازه افزار به ارائه مهم‌ترین نکته‌های اجرای صحیح کانال‌کشی ساختمان پرداخته و به‌صورت لیست این موارد را یادآور می‌شویم که به شرح زیر است:

    • ورق‌های استفاده‌شده در کانال‌کشی باید کاملاً استاندارد باشند.

    • به یاد داشته باشید که کانال‌کشی در هر قسمت از ساختمان باید با عایق‌کاری همراه باشد.

    • معماری داخل ساختمان در نحوه کانال‌کشی تأثیر بالقوه‌ای دارد و باید لحاظ شود که شامل ضخامت، اندازه و نوع ورق‌های کانال (مثلاً گالوانیزه) باید در نظر گرفته شود.

    • تمام کانال‌های فرعی باید دارای تقسیم‌کننده و پره راهنما باشند.

    • در اجرای کانال کاشی حتماً باید دریچه بازدید وجود داشته باشد و همچنین لبه‌های کانال‌ها باید طوری طرح داده شوند که کاملاً همسو با جریان باد باشند.

    • در هر مرحله از اجرای کانال‌کشی و بعد از پایان کار نیز باید شرایط ایجاد نشت هوا موردبررسی قرار گیرد و ضروری است کانال تبدیل شیبی در حدود ۷/۱ داشته باشد.

    • استفاده از تقسیم‌کننده و پره راهنما باید در همه کانال‌های فرعی اجرا شود.

    • به‌طورکلی ضروری است کانال‌های فرعی مجهز به دمپر باشند.

    • در انتهای تمام‌مسیرهای کانال‌ها باید دریچه هوا نصب شود.

    • کانال‌های گرد جریان هوا را به‌صورت یکنواخت به محیط انتقال می‌دهند، ولی به دلیل محدودیت‌های معماری کانال‌های چهارگوش (مربع یا مستطیل) محبوبیت بیشتری دارند و کلیه دمپرها و تقسیم‌کننده‌ها نباید به‌هیچ‌عنوان لبه اضافی داشته باشند.

    • تعبیه دمپر دود که مانع از ورود دود به داخل کانال‌ها شود باید مدنظر قرار گیرد.

    • استفاده از اتصال برزنتی در دهانه مکش و رانش از اهمیت بالایی برخوردار است.

    • درزهای طولی و عرضی کانال‌ها و داکت‌های تأسیساتی باید دارای لبه‌های کاملاً به هم متصل شده باشند.

    • به‌طورکلی به یاد داشته باشید که سطوح خارجی کانال‌ها یا داکت‌های تأسیساتی باید به‌وسیله چسب و یا عایقی مانند پشم سنگ و یا پشم‌شیشه پوشش داده شوند. همچنین برای کانال با قطر کم از پشم‌شیشه و برای کانال‌ها با قطر زیاد از پشم سنگ باید استفاده شود.

    • در کانال‌ها اجرای فضایی به نام اتاقک هوا برای اتصال دو یا چند کانال هوا ضروری است.

    • ضخامت ورق فلزی برای کانال‌های معمولی و داکت‌های تأسیساتی باید تا 3 میلی‌متر ضخامت و برای کانال‌های خاص باید 3 تا 16 میلی‌متر ضخامت در نظر گرفته شود.

    • در عملیات کانال‌کشی باشد کلیه رایزرها (لوله‌های عمودی واصلی ساختمان) در داخل داکت اجرا شوند.

    گالوانیزه

    بررسی اهمیت کانال‌کشی صحیح در سازه

    لازم است بدانید که نصب صحیح کانال‌کشی به حفظ راحتی و آسایش در سازه کمک می‌کند چراکه این مسئله به‌شدت در تنظیم دما در کل فضا مؤثر است. بااین‌حال، نصب نامناسب مشکلات بی‌شماری را ایجاد می‌کند. درواقع در صورت عدم رسیدگی مناسب به کانال‌کشی، نشت هوا رخ می‌دهد و طبیعتاً در چنین حالتی کیفیت هوا پایین خواهد آمد. همچنین در چنین شرایطی می‌تواند منجر به خرابی کل تجهیزات تهویه مطبوع یا گرمایش شود و حتی هزینه بیشتری را به ما تحمیل خواهند کرد؛ بنابراین طی اجرای کانال‌کشی باید درزهای بین قطعات کانال با استفاده از یک نوار آلومینیومی هوابندی شوند. از طرفی جنبه دیگری که هنگام نصب کانال‌کشی باید موردتوجه قرار گیرد، اندازه‌گیری است. اندازه کانال باید با اندازه کولر و یا سیستم گرم‌کننده مطابقت داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که راندمان بهینه و مناسب است؛ بنابراین در طی فرایند کانال‌کشی متخصصان نصب کانال باید بتوانند تجهیزات متناسب با سیستم کانال‌کشی را برای یک تناسب مناسب تطبیق دهند.

    بیشتر بخوانید : پنل خورشیدی

    آشنایی با چگونگی کانال‌کشی گالوانیزه ساختمان

    در بخش از این مقاله مراحل اجرای کانال‌کشی ساختمان را به‌طور کامل توضیح می‌دهیم که شامل توجه به طراحی ساختمان، آنالیز سرعت جریان باد، تهیه متریال ورق و عایق‌کاری کانال‌ها می‌باشد.

    1. توجه به طراحی ساختمان

    همواره در مرحله اول کانال‌کشی در سازه‌ها باید به سبک معماری ساختمان توجه ویژه‌ای کرد چراکه با توجه سبک معماری می‌توان انواع کانال‌کشی اسپیرال یا چهارگوش را برای فضا انتخاب نمود. همچنین توجه به معماری فضا کمک می‌کند که بهترین موقعیت برای دریچه هوادهی فضا پیدا شود، به‌طوری‌که در زمان روشن کردن کولر، بتوان از شرایط هوادهی رضایت کامل داشت. چراکه اگر دریچه هوا در محل مناسب طراحی نگردد، کولر بازدهی کافی نخواهد نداشت؛ بنابراین، نخست باید به نقشه ساختمان رجوع کرد، سپس آغاز به نصب کانال کرد. همچنین در باب ساختمان‌هایی تازه‌ساخت یا همان نوساز، فرایند کانال‌کشی از قبل در نقشه‌های اجرایی معین و جانمایی شده است، ولی برای ساختمان‌های قدیمی باید راستا کانال‌کشی به‌درستی مورد آنالیز قرار گیرد.

    بیشتر بخوانید : بانک اطلاعات ساختمان

    2. بررسی سرعت جریان باد

    به‌طورکلی به‌منظور انتقال درست جریان هوا در نحوه اجرای کانال‌کشی باید به حرارت محیط، عدم نشتی، راستا کانال‌کشی، اندازه کانال هوا، میزان افت فشار، افت اصطکاک، انتقال باد، مقدار متراژ فضا و میزان صدایی که فراوری می‌گردد دقت کرده و فضا را از دیدگاه این نوع فاکتورها بررسی نمود. در کانال‌ها با سطح مقطع گرد، شاهد افت فشار کم، میزان سروصدای پایین و به‌طورکلی بازدهی بالاتر هستیم. کانال‌های چهارگوش بااینکه فواید کانال‌های گرد را ندارند، ولی به دلیل قرارگیری بهتر در محیط (ازنظر طراحی) از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند. همچنین برای جلوگیری از لرزش و سروصدای زیاد، بهتر است از ورق‌ها باضخامت بیشتر استفاده گردد؛ بنابراین سرعت جریان هوا تعیین‌کننده نوع کانال مورداستفاده در فضای ساختمان موردنظر است.

    3. تهیه متریال ورق

    احتمالاً برای شما نیز کاملاً قابل حدس باشد که جنس ورق کانال در کیفیت هوای خروجی بسیار مهم است. اگر به هر نحوه در طول زمان کانال سوراخ گردد، مشکل را باید دقیقاً با متریال کانال مرتبط دانست. انتخاب ورق مناسب باعث می‌گردد عملیات تخریب و بازسازی و هزینه‌های مرتبط با آن هیچ‌وقت اتفاق نخواهد افتاد. حتی عدم استفاده از ورق مناسب باعث کاهش کیفیت باد خروجی و خنک‌سازی هوای فضا می‌گردد. با توجه به همین مسائل و به دلیل کیفیت و دوام بالا، بهترین ورق‌ها انواع ورق‌های گالوانیزه است. البته در زمان خرید حتماً به ضخامت ورق دقت کنید، زیرا ضخامت ورق رابطه مستقیمی با کاربری بنا و متراژ آن دارد.

    4. عایق‌کاری کانال‌ها

    عایق‌کاری یکی از اصول اساسی در اجرای کانال‌کشی و داکت های تأسیساتی است. عایق‌کاری مناسب فرآیندی است که شامل نصب دریچه‌ها، اتصال کانال‌ها به یکدیگر و موارد دیگر است. درواقع، عملکرد بهینه کولر که در خنک کردن هوای داخل محیط خلاصه می‌گردد به عایق‌کاری اصولی مربوط است. در همین راستا نی ز لازم به ذکر است که کانال‌های پیش‌ساخته‌ای نیز در بازار موجود هستند که بسیار سبک بوده و کاملاً عایق ساخته‌شده‌اند، بنابراین نیازی به عایق شدن ندارند و می‌توانند انتخابی مناسب در راستای کانال‌کشی فضا باشند.

    بیشتر بخوانید : ساختمان و همه ی موارد به ساخت آن

    گالوانیزه

    البته لازم به ذکر است که رویه تخصصی‌تر پیاده‌سازی سیستم‌های کانال‌کشی می‌تواند به شرح زیر نیز باشد که از حوصله این متن خارج بوده و ما تنها به اقدامات مرحله‌ای آن اشاره می‌کنیم که به شرح زیر است:

    1. بررسی شرایط پروژه و بررسی مسیر کانال‌ها

    2. برداشت از محل پروژه توسط متخصصین

    3. تهیه‌ی نقشه‌های اتوکد و در صورت نیاز رؤیت شاپ دراوینگ توسط متخصصین

    4. تأیید نقشه‌ها توسط کارفرما

    5. مدولار کردن نقشه‌ها و ساخت قطعات با استفاده از نقشه‌ها

    6. درزگیری و هوابندی قسمت انتهایی قطعات کانال‌ها

    7. اتصال کانال‌های گالوانیزه

    قیمت انواع کانال‌های گالوانیزه

    قیمت کانال گالوانیزه بسته به نوع آن اسپیرال یا چهارگوش، ضخامت ورق گالوانیزه و هم‌چنین عایق بودن یا نبودن آن متفاوت است. از طرفی لازم است بدایند که قیمت کانال چهارگوش گالوانیزه نسبت به انواع اسپیرال آن مناسب‌تر بوده البته باید اذعان نمود که کارایی کانال گالوانیزه اسپیرال بالاتر است. هم‌چنین بسته به آنکه کانال عایق نشده باشد از قیمت پایین‌تری برخوردار است اما باوجود قیمت پایین آن کانال عایق شده گالوانیزه از کیفیت بالاتری برخوردار بوده که در انتقال هوا و برودت نشتی نداشته و از هدر رفتن انرژی جلوگیری می‌گردد و درنتیجه در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌گردد و مقرون‌به‌صرفه تر خواهد بود.

    بیشتر بخوانید : آشنایی با سیستم وی آر اف ( VRF ) و کاربردهای آن

    کلام آخر

    در این بخش از وبلاگ سازه افزار به سراغ آشنایی شما عزیزان با کانال‌های گالوانیزه رفته و شمارا با رویه‌های پیاده‌سازی آن‌ها و انواع مدل‌های موجود در بازار برای این محصول آشنا نمودیم که امیدواریم مفید واقع‌شده باشد. در پایان نیز مثل همیشه باید اذعان کنیم که پیشنهاد‌ها و انتقادات شما عزیزان می‌تواند در راستای ارائه یک محتوای کاراتر و ارزشمندتر ما را یاری کند پس کامنت‌های خود را با ما در سازه افزار جامع‌ترین سایت نیازمندی‌های صنعت ساخت‌وساز کشور به اشتراک بگذارید.

    •مقالات •تماس با ما •درباره ما
    نماد اعتماد الکترونیک
    توجه :برای کسب اطلاعات درمورد آگهی‌ها، بر روی آگهی کلیک کنید. اطلاعات تماس آگهی دهنده در صفحه آگهی موجود است.
    کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق بهارتباطات ماندگار پرشیناست.